Fenerbahçeli milli atlet Ersu Şaşma, Roma’da düzenlenen Büyükler Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda tarih yazdı. Sırıkla atlama finalinde 5.82 metre atlayan Ersu, bronz madalya kazanarak Türk spor tarihine adını altın harflerle yazdırdı. Bu başarı, ülkemiz adına büyük bir gurur kaynağı oldu.

Ersu Sasma

Millî atletimiz Ersu Şaşma, İtalya’nın başkenti Roma’da düzenlenen Büyükler Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda üçüncü oldu ve bronz madalya kazandı. Sırıkla atlamada 5.82 metre atlayan Ersu, ülkemizin bu branştaki ilk madalyasını kazanma başarısı gösterdi. Fenerbahçeli milli atlet Ersu Şaşma tarih yazdı ve atletizm tarihinde bir ilke daha imza attı. Büyükler Avrupa Atletizm Şampiyonasında sırıkla atlama finalinde yarışan sporcumuz Ersu Şaşma, bronz madalya kazanarak bu kategoride kürsüye çıkan ilk sporcu olarak Türk spor tarihine adını yazdırdı. Roma’daki şampiyonada elemelerde 5.25 metreyi pas geçip 5.45 metreyi ikinci hakkında, 5.60 metreyi ise ilk hakkında geçerek adını finale yazdıran Ersu Şaşma, Büyükler Avrupa Atletizm Şampiyonası son günündeki final yarışında ilk hakkını (5.35 mt) pas geçti. Daha sonra 5.50, 5.65. ve 5.75 metreleri ilk haklarında rahat geçen sporcumuz, 5.82 metreyi yükseltilen çıtayı ise ikinci hakkında geçmeyi başardı. Ersu Şaşma, 5.87’de takıldı, bu derecesiyle yarışmayı üçüncü olarak tamamladı. Sırıkla atlamada 6.10 metre atlayan Arman Duplantiz birinci olurken, Emmanouil Karalis 5.87 ile ikinci, Ersu Şaşma ve Oleg Zernikel 5.82 metrelik atlayışları ile üçüncülüğü paylaştılar.

Sivasspor günü çift idmanla tamamladı Sivasspor günü çift idmanla tamamladı

Ersu Şaşma’nın Roma’da elde ettiği bronz madalya, Türk spor tarihinde bir ilki temsil ediyor. Sırıkla atlama branşında kazandığı bu başarı, hem Ersu Şaşma’nın kariyerinde hem de Türkiye atletizm tarihinde unutulmaz bir anı olarak yerini aldı. Ersu Şaşma'nın elde ettiği bu tarihi başarı, genç sporculara ilham vermeye devam edecek.