Evde geleneksel bir Cağ Kebabı deneyimi için ihtiyacınız olan tüm bilgiler bu yazıda.
Kusursuz bir Cağ Kebabı için gereken tüm detaylar ve püf noktaları burada. Şimdi deneyin.
Püf noktaları
Tarifte kuzu yerine oğlak eti de kullanabilirsiniz.
Eti kasaptan dilimlenmiş şekilde de alabilirsiniz.
Etin içinde kemik, yağ ve sinir olmamasına dikkat edin.
Cağ Kebabı yanında soğan, mevsim salata, acılı ezme,süzme yoğurt ve lavaş ile birlikte servis edilir.
Cağ kebabını yapmak için, odun ateşi en uygun pişirme yöntemidir.
CAĞ KEBABI TARİFİ:
MALZEMELER
1 adet kuzu but (sinirsiz ve yağsız)
100 gram yoğurt
1 adet soğan
5-6 adet yeşil biber
4 adet domates
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Yeterli miktarda lavaş ekmeği
YAPILIŞI
Bir kabın içerisinde yoğurt, doğranmış soğan, tuz ve karabiberi karıştırın.
Kestiğiniz eti bu terbiyenin içine yerleştirerek 24 saat yerleştirin.
Bekleme işleminden sonra yaprak şeklinde kesilen etleri, cağ kebabına özel olan şişlere takın.
Yatay bir şekilde ateşin üzerinde çevire çevire kızartın.
Domates, soğan ve biberi de ocakta közleyin.
Hazırladığınız cağ kebabını közlenmiş sebze ve lavaş ekmeği ile birlikte servis edin.
Kuzu budunu, parmak kalınlığında olacak şekilde yaprak yaprak kesin.
Afiyet olsun...