Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Çorum merkezde yapımı devam eden sağlık yatırımlarını gezerek incelemelerde bulundu.

Vali Zülkif Dağlı, ilimizde yapımları devam eden 200 yataklı Çorum Devlet Hastanesi İnşaatı, Ulukavak Mahallesi 9 hekimli ASM (Aile Sağlığı Merkezi)- SHM (Sağlıklı Hayat Merkezi) -112 Merkezi inşaatı, Mimar Sinan Mahallesi ASM-SHM-112 Merkezi inşaatı ve 50 Üniteli ADSM (Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi) inşaatında incelemelerde bulunarak son durumları hakkında yetkililerden bilgiler aldı.

Çorum 200 yataklı Devlet Hastanesi inşaatına birkaç ay önce başlandığını belirten Vali Dağlı, inşaatın 2026 yılının ilk aylarında tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulması için çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini, Ulukavak ve Mimar Sinan Mahallelerinde yapımı devam eden Aile Sağlığı Merkezleri ile 50 Üniteli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi inşaatında ise sona yaklaşıldığını, bu merkezleri bir an önce tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacaklarını ifade etti. 

Bu sağlık yatırımlarının ilimize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Vali Dağlı, vatandaşlarımıza ve ilimize hayırlı olması temennisinde bulundu.

Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Çorum merkezde devam eden sağlık yatırımlarını yerinde inceledi ve projelerin son durumu hakkında bilgi aldı. Vali Dağlı, 200 yataklı Çorum Devlet Hastanesi, Ulukavak Mahallesi'ndeki ASM-SHM-112 Merkezi, Mimar Sinan Mahallesi'ndeki ASM-SHM-112 Merkezi ve 50 Üniteli ADSM inşaatlarının hızla ilerlediğini belirtti. Bu yatırımların Çorum halkının sağlık hizmetlerine erişimini artıracağını vurgulayan Vali Dağlı, projelerin tamamlanmasıyla Çorum'un sağlık altyapısının güçleneceğini ifade etti. Vali Dağlı, bu projelerin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, yatırımların Çorum'a hayırlı olmasını diledi.

Kardiyoloji uzmanı: “Covid-19 aşılarından sonra kalp krizi oranlarında artış hissettik” Kardiyoloji uzmanı: “Covid-19 aşılarından sonra kalp krizi oranlarında artış hissettik”