Türk bürokrasisinin önemli isimlerinden biri olan eski Kars Valisi Ahmet Kara, Didim'den Ankara'ya seyahat ederken geçirdiği ani bir rahatsızlık sonucu vefat etti. Kara, yıllarca Kars ve Çorum’da valilik yapmış ve önemli projelere imza atmıştı. Ani ölümü, Türkiye’de büyük üzüntü yarattı.

Eski Kars Valisi Ahmet Kara Neden Öldü?

Gürz-14'te kırmızı ve gri operasyon! Gürz-14'te kırmızı ve gri operasyon!

Eski Kars Valisi Ahmet Kara, Didim'den Ankara'ya seyahat ederken otobüste geçirdiği ani bir rahatsızlık sonucu hayatını kaybetti. 71 yaşındaki deneyimli bürokrat, Didim'den başkent Ankara'ya doğru yola çıkarken otobüs yolculuğu sırasında fenalaştı. Otobüste bulunan yolcular ve şoförün müdahalelerine rağmen Kara, kurtarılamadı.

Ahmet Kara'nın ani ölümü, ailesi ve sevenlerini büyük bir üzüntüye boğdu. Kara, Ankara’da düzenlenecek bir törenle toprağa verilecek.

Ahmet Kara Kimdir?

Ahmet Kara, 2 Şubat 1953 tarihinde Erzincan’ın Uluköy köyünde doğdu. İlkokul eğitimini Erzincan Uluköy İlkokulu’nda tamamlayan Kara, daha sonra Erzincan İmam Hatip Ortaokulu ve Erzincan Lisesi'nden mezun oldu.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat ve Maliye Bölümü’nden 1977 yılında mezun olan Kara, kariyerine Edirne İl Maiyet Memurluğu ile başladı. Devletin çeşitli kademelerinde görev aldıktan sonra, 2009 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile Kars Valisi olarak atandı. 2014 yılında ise Çorum Valiliği görevine getirildi.

Ahmet Kara, valilik görevleri boyunca sosyal ve ekonomik projelere katkı sağladı. İki çocuk babası olan Kara’nın vefatı, kamuoyunda derin bir üzüntü yarattı.

Kara’nın Hayatından Öne Çıkanlar

Doğum Tarihi: 2 Şubat 1953, Erzincan
Görev Yaptığı Yerler: Kars Valiliği, Çorum Valiliği
Ölüm Sebebi: Yolculuk sırasında ani rahatsızlık

Ahmet Kara'nın hayatı, kamu yönetimi ve valilik görevlerinde başarılarla dolu bir kariyer olarak hafızalarda kalacak.