Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli, “Bizim meselemiz siyaset üstü vicdan meselesi olup devletimizin bizlere sahip çıkmasını bekliyoruz. Eski uzman çavuşlar kaderlerine terkedilerek birilerinin insafına bırakılmak istemiyorlar. Bizler yeterince bedel ödedik, daha fazla bedel ödemek istemiyoruz” dedi.
Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Genel Başkan Gündeşli, eski uzman çavuşların memuriyet hakkının teslim edilmesini istedi.
Gündeşli, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“3269 Sayılı Uzman Erbaş Kanununun 5’inci maddesinde “Uzman Erbaşların 14/07/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları kanununun 92’nci maddesi hükmünden yararlanabilmeleri için 2016 yılından önce 2 yıl olan hizmet yılın 2016 yılından sonra 7 hizmet yılını tamamlamış olmaları gerekir; hükmü yer almaktadır.
Bu kanun devlet tarafından çıkarılmış olup; bu şartları taşıyan uzman çavuşların kazanılmış haklarıdır. Lakin hak sahibi binlerce kahraman eski uzman çavuş, kazanılmış hakları olmasına rağmen kamuya atanma taleplerine olumsuz yanıt verilmektedir.
Vatan ve millet için canı pahasına görev yapan eski uzman çavuşların atanma taleplerini kurumların inisiyatifine bırakılması ve kanuni olarak var olan haklarının olmasına rağmen atama yapılmamaktadır.
Bizler yaşamış olduğumuz bu kutsal toprakları korumak adına, dağlarda - 30 derecelerde görev yapan; Doğu'da, Güneydoğu'da, Suriye'de Kuzey Irak'ta canı pahasına mücadele eden, kendi düğününe gidemeyen, çocuğunun doğumunu ve mezuniyetini göremeyen, annesinin, babasının cenazesine gidemeyen; bir gece ansızın gelen eski uzman çavuşlarız.
Bizim meselemiz siyaset üstü vicdan meselesi olup devletimizin bizlere sahip çıkmasını bekliyoruz.
Eski uzman çavuşlar kaderlerine terkedilerek birilerinin insafına bırakılmak istemiyorlar.
Bizler yeterince bedel ödedik, daha fazla bedel ödemek istemiyoruz.
Asker vurulduğunda değil, unutulduğunda ölür.”
“ARTIK ARKA PLANDA KALMAK İSTEMİYORUZ”
Atanamayan Uzmanlar Derneği Kadın Kolları Başkanı Kevser Şanlı ise, eski uzman çavuş eşleri olarak, yaşadıkları sorunları aktardı.
Kevser Şanlı, “eşlerimizin devlet tarafından yazılmış ve kazanılmış olan memuriyet haklarının verilmesini talep ederek yaşadığımız onca sıkıntının giderilmesini talep ediyoruz” ifadesini kullandı.
Şanlı’nın açıklaması şu şekilde:
“Eşlerimiz vatan için görevlerini icra ederken, ailelerinden, çocuklarından ve sevdiklerinden vazgeçti. Onların en güzel zamanlarında yanlarında olamadı, onlara sarılamadı. Bir baba şefkatini ve koruma içgüdüsünü evlatlarına hissettiremedi. Bizler çocuklarımızı tek başımıza büyüttük. Onlara hem anne hem baba, yeri geldi abi ve abla olduk. Çünkü hep yalnız kaldık. Her kapı çalındığında "acaba eşim şehit mi oldu?" endişesiyle açtık. Eşlerimiz vatanı için ülkenin dört bir yanında en ön safta mücadelelerini sürdürürken, aslında bizler de acıyı, endişeyi ve korkuyu yaşayarak öğrendik. Aileler olarak psikolojik sorunlarla karşı karşıya geldik. Binlerce ailenin yaşamış olduğu ve yaptıkları bu fedakarlık görmezden gelinmektedir. Bizler artık arka planda kalmak istemiyoruz. Sadece eşlerimizin devlet tarafından yazılmış ve kazanılmış olan memuriyet haklarının verilmesini talep ederek yaşadığımız onca sıkıntının giderilmesini talep ediyoruz.”