Yayla Haber

ESO’dan depreme ve doğal afetlere hazırlık için önemli adım

ESKİŞEHİR SANAYİ ODASI TARAFINDAN ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ'NİN DESTEĞİ VE BELEDİYELER, KAMU KURUMLARI, ÜNİVERSİTELER, SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNİN KATILIMIYLA DEPREME VE DOĞAL AFETLERE HAZIRLIK İÇİN STRATEJİLER GELİŞTİRİLECEK.

Abone Ol

Eskişehir Sanayi Odası (ESO) tarafından Eskişehir Teknik Üniversitesi’nin desteği ve belediyeler, kamu kurumları, üniversiteler, sivil toplum örgütlerinin katılımıyla depreme ve doğal afetlere hazırlık için stratejiler geliştirilecek.

Eskişehir Sanayi Odası, sanayi ekosisteminin geleceği ve dayanıklılığı için çok önemli bir çalışmayı başlattı. Bu kapsamda, “Eskişehir Sanayi Ekosistemi, Paydaşları ve İlişkili Tüm Bileşenleri için Dirençlilik Eylem Planı ve Strateji Belgesi” çalışmasının ilk toplantısı çalıştay şeklinde ESO’da gerçekleştirildi.

İşbirliğinde hazırlanacak

Çalıştayın açılışında konuşan ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, Eskişehir Sanayi Ekosistemi için hazırlanan Dirençlilik Eylem Planı ve Strateji Belgesi’nin, belediyeler, kamu kurumları, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliğiyle hazırlanacağını belirterek, “Bu belge, sanayi yapılarımızın sadece fiziksel değil, aynı zamanda iş sürekliliği açısından da dayanıklı hale gelmesini sağlayacak. Deprem ve diğer doğal afetler karşısında daha dirençli bir sanayi yapısına sahip olmak, hem insan hayatını korumak hem de üretim süreçlerimizin kesintisiz devamını sağlamak için hayati önem taşıyor” dedi.

Sorumluluklarımız var

6 Şubat depremlerinin, ülkemizin son yüzyıldaki en büyük felaketlerinden biri olarak hafızalara kazındığını vurgulayan ESO Başkanı Kesikbaş, bu felaketlerin ardından sanayi tesislerinde yaşanan büyük maddi zararlar ve iş kesintilerinin, afetlere karşı daha güçlü ve dayanıklı yapılar oluşturmanın önemini bir kez daha gösterdiğinin altını çizdi. Eskişehir için çok değerli bir çalışmaya şehrin önemli aktörleri ile birlikte imza atmak arzusunda olduklarını ifade eden ESO Başkanı Kesikbaş, “Dirençlilik Eylem Planı ve Strateji Belgesi’ni belirttiğimiz gibi kurumlarımızın iş birliğinde hazırlayacağız. Eskişehir sanayi ekosisteminin en önemli aktörü olan Eskişehir Sanayi Odası olarak, bin 500 üyemizin ve 90 bin’i aşkın çalışanımızın refahı ve uygun şartlar altında yaşamlarını sürdürmeleri önceliklerimiz arasındadır. Eskişehir Sanayi Odası üyeleri, oluşturdukları istihdam ile bugün Eskişehir’de her üç aileden birinin geçimine katkı sağlamaktadır. Eskişehir sanayisi, 9 milyar dolara yakın toplam ciro ve 4,5 milyar dolar ihracat rakamına ulaşmış durumdadır. Gayrisafi yurtiçi hasılanın yüzde 44’ü sanayi sektöründen oluşmaktadır. Bu durum, topluma dönük bir sivil toplum örgütü olma vizyonunu omuzlarında taşıyan Eskişehir Sanayi Odası’na ayrı bir sorumluluk yüklemektedir” dedi.

ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş’ın yaptığı açılış konuşmasının ardından, çalıştay şeklinde yapılan toplantının yönetimini Eskişehir Teknik Üniversitesi adına proje ekip lideri Prof. Dr. Alper Çabuk üstlendi. Çalıştayda katılımcılar fikirlerini ve önerilerini açıklama ve tartışma fırsatı buldu.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }