Kış hazırlıkları tam gaz devam ederken, mutfaklarda salça yapma telaşı başladı. Peki, siz de kendi salçanızı yapmaya ne dersiniz? Evde mis gibi kokusuyla sizi saracak, katkısız ve doğal bu salça tarifiyle kış boyunca güvenle kullanabileceğiniz bir lezzet hazırlayabilirsiniz.

Kendi ellerinizle hazırladığınız salçanın lezzeti bir başka olur. Hem katkısız hem de sağlıklı bir seçenek arıyorsanız, bu tarif tam size göre. Evde yapacağınız salça, yemeklerinize bambaşka bir lezzet katacak. İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz, mis gibi bir salça tarifi.

Masterchef Tuzda Balık tarifi ve püf noktaları! Tuzda Balık nasıl yapılır? Masterchef Tuzda Balık tarifi ve püf noktaları! Tuzda Balık nasıl yapılır?

Salça Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

10 kilo domates
1 kilo kırmızı biber
2 çay bardağı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
6 adet cam kavanoz

Salça Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır?

Domatesler yıkanır gelişi güzel kesilerek büyük tencereye konur.
Üzerine kırmızı biberler yıkanır, çekirdekleri çıkarılır, gelişi güzel kesilerek domateslere ilave edilir. Arada karıştırarak iyice yumuşayıncaya yaklaşık 1 saat kadar pişirilir ve blender ile iyice ezilir.
Ezilen domatesler (tencere üstüne konmuş) süzgeçten geçirilir, kabukları ve çekirdeklerinden ayrılmış olur.
Süzgeçten geçen domatesleri ocağa koyup tuzu, yağı ilave edip karıştırarak koyulaşıncaya yaklaşık 2 saat kadar pişirilir.
Aman dikkat bu aşamada kaynarken çok sıçrıyor ve yakıyor ben tencerenin kapağını yarım kapatarak kendimi koruyorum.
Koyulaşıncaya kadar kaynatmak zor gelirse bez torbaya koyup süzdürebilirsiniz sonra fırında pişirirsiniz. Ben kaynattıktan sonra sıcak sıcak kavanozlara koyup ters çevirdim.
Sonra güneş görmeyen serin bir yerde muhafaza ediyorum.
Kullanılacağı zaman kavanoz açılınca üzerine sıvı yağ döküp kullanılırsa üzerinin küflenmesi ve bozulmasını engellemiş oluruz küçük bir tavsiye.
Uğraşması çok ama mis gibi katkısız lezzetli güvenle yiyebileceğimiz salça
bir sefer yapınca bir daha hazır salçayı kullanamayacaksınız.

Kendi ellerinizle hazırladığınız bu doğal ve lezzetli salça, sofralarınıza katkısız bir tat katacak. Bir kere denedikten sonra hazır salçaları bir daha almak istemeyeceksiniz. Hem sağlıklı hem de lezzetli bu salça tarifiyle, kış boyunca güvenle tüketebileceğiniz bir ürün hazırlamış olacaksınız. Şimdi, salçanızı kavanozlara doldurup serin ve karanlık bir köşeye yerleştirmenin tam zamanı!