Evde lahmacun yaparken nelere dikkat etmelisiniz? İşte profesyonel sonuçlar için tüm ipuçları ve detaylı tarif.

Evde lahmacun yapmak zor mu? Tabii ki hayır! Evinizde çıtır çıtır, leziz lahmacunlar hazırlamak için ihtiyacınız olan tüm bilgiler ve tarifi...

Evinizin rahatlığında sokak lezzetini deneyimleyin! Adım adım evde çıtır çıtır lahmacun tarifi ve hazırlamanın püf noktalarını sizler için derledik.

LAHMACUN TARİFİ

MALZEMELER:

Lahmacun hamuru için:

3 su bardağı beyaz un
2 su bardağı tam buğday unu
1 tatlı kaşığı instant maya
1 çay bardağı süt
1 su bardağı kadar ılık su
1 çay kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz

LAHMACUN İÇİ İÇİN:

350 gram kıyma
2 adet domates
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Maydanoz
Karabiber
Pul biber
Kimyon
Tuz

lahmacun nasıl yapılır?

Lahmacun hamuru için suyu, süt, şeker ve instant mayayı yoğurma kabına ekleyin. Birkaç dakika bekletin.

Ardından tuz ve unu azar azar ekleyip yoğurun.

Hamur kıvamını bulunca üzerini sarın ve dinlendirin.

Biber dolmasının sırrı çözüldü: Mükemmel kıvam için usta aşçıların püf noktaları Biber dolmasının sırrı çözüldü: Mükemmel kıvam için usta aşçıların püf noktaları

Diğer taraftan da iç harcını hazırlayın. Burada en önemli püf noktası lahmacun harcı biraz cıvık kıvamda olmalı.

Soğanları birkaç parçaya bölüp mutfak robotundan geçirin.

Daha sonra kabuğu soyulmuş domatesi de robotta çekin.

Soğan ve domatesi bir kaba alın.

Üzerine ince kıyılmış maydanoz, salçalar ve baharatları ekleyin.

Son olarak kıymayı ilave edip güzelce yoğurun.

Eğer harç cıvık kıvamda değilse bir miktar su ekleyebilirsiniz.

Düz bir zemine biraz un serpin ve hazırladığınız hamur parçalarını bir merdane yardımı ile açın.

Üzerine hazırladığınız Lahmacun harcını eşit şekilde yayın ve tepsiye alın.

Önceden 250 derecede ve fanlı ayarda ısıtılmış fırında lahmacunları pişirin.

Yaklaşık 10 dakika sonra lahmacununuz hazır!

Lahmacunları dilerseniz tavada da pişirebilirsiniz.

Afiyet olsun.