Havuçlu tarçınlı kek tarifinin malzemeleri ve yapılışı, herkesin evinde kolaylıkla uygulayabileceği pratik bir tarif olarak öne çıkıyor. Bu tarif, sağlıklı ve besleyici içeriğiyle dikkat çekerken, aynı zamanda misafirlerinizi de lezzetli bir şekilde ağırlamanızı sağlayacak. Üzerine serpilecek tarçınla ve bademle süslenen bu kek, görsel açıdan da oldukça çekici bir sunum yapmanızı sağlayacak. Havuç ve tarçının eşsiz uyumuyla zenginleştirilen bu tatlı, özel günlerde veya günlük atıştırmalık olarak tercih edilebilir. Havuçlu tarçınlı kek tarifi, evde yapılacak pratik ve lezzetli bir tatlı arayan herkes için ideal bir seçenek olarak öne çıkıyor.
Havuçlu tarçınlı kek malzemeleri
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağından biraz az süt
- 1 su bardağı rendelenmiş havuç
- 1 su bardağı çekilmiş badem
- 2,5 su bardağı un
- 2 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 paket vanilya
Havuçlu tarçınlı kek yapılışı
3 yumurtayı blender da çırpın. Köpürene kadar şekeri ekleyip biraz daha çırpın. Süt, sıvı yağ, tarçını ve unu katarak iyice çırpın. Hamur kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Rendelenmiş havucu ve bademi ekleyerek karıştırıp 180°fırında pişirin. Üzeri kızardığında fırından alıp soğuduğunda servis edin. Afiyet olsun.
Kaynak: yemek.com