Üzümlü kurabiye tarifi ile çay saatlerinize tat katın. Ağızda dağılan bu lezzetli kurabiyeler, hem misafirlerinizi hem de ailenizi memnun edecek. İşte, üzümlü kurabiye yapmanın tüm püf noktaları ve adım adım tarifi!

Üzümlü Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağı (oda sıcaklığında)

  • ½ çay bardağı sıvı yağ

  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için)

  • 1 su bardağı toz şeker

  • ½ paket kabartma tozu

  • 1 paket vanilya

  • 3,5- 4su bardağı un

  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz

  • 1,5 çay bardağı kuru üzüm(doğranmış)

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı (ayırmış olduğunuz)

Üzümlü Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bir yumurtanın sarısını ayırın ve beyazını derin bir kâseye alın. Tereyağı, sıvı yağ, toz şeker, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip güzelce karıştırın.

  2. Karıştırdıktan sonra kıvamının güzelleşmesi için bir tur mikser ile çırpın. Üzerine unu ekleyin ve yoğurun.

  3. Ardından kuru üzüm ve ceviz içini ilave edin. Tekrar yoğurun.

  4. Hamuru tezgâha uzun bir şerit olacak şekilde yayın. Bu aşamada dilediğiniz gibi şekil verebilirsiniz.

    Masterchef Tuzda Balık tarifi ve püf noktaları! Tuzda Balık nasıl yapılır? Masterchef Tuzda Balık tarifi ve püf noktaları! Tuzda Balık nasıl yapılır?
  5. Üzerlerini çatalla çizin ve dikdörtgen parçalar olacak şekilde dilimleyin.

  6. Önceden ısıtılmış 180 dereye ayarlı fırının orta rafında, üzeri altın sarısı olana kadar 20 dakika kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Üzümlü kurabiye tarifi ile ağızda dağılan, lezzetli ve pratik bir kurabiye hazırlayarak çay saatlerinizi şenlendirebilirsiniz. Adım adım tarifimizi uygulayarak, hem gözünüze hem de damak zevkinize hitap eden kurabiyeler yapabilirsiniz. Sevdiklerinizle keyifli anlar paylaşmak için bu tarifi mutlaka deneyin. Afiyet olsun!

Kaynak: yemek.com