Mini ekler yapımı düşündüğünüzden daha kolay! Malzemelerinizi hazırlayın ve bu basit tarifle evinizde çikolatalı mini eklerler yapmanın keyfini çıkarın. Her adımını sizin için açıkladık!

Mini Ekler Tarifi İçin Malzemeler

Mini Ekler Tarifi Kreması İçin:

  • 1 litre süt

  • 3 adet yumurta

  • 160 gram toz şeker

  • 60 gram mısır nişastası

  • 60 gram un

  • 1 paket vanilin

Mini Ekler Tarifi Hamuru İçin:

  • 240 mililitre su

  • 115 gram tereyağ

  • 10 gram toz şeker

  • 5 gram tuz

  • 135 gram un

  • 4 adet yumurta

Mini Ekler Üzeri İçin:

  • 150 gram bitter çikolata

  • 50 gram tereyağı

Mini Ekler Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Krema için vanilin hariç tüm malzemeleri tencereye koyup şeker eriyene kadar karıştırın. Ardından ocağa alın ve orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Krema koyulaşınca ocağın altını kısın ve sürekli karıştırarak en az 5 dakika daha pişirin. Son olarak vanilini ekleyip ocaktan alın.

  2. Kremayı tencereden farklı bir kaba aktarın mümkünse geniş bir tepsi olsun. Üzerine temas edecek şekilde streç film serin tamamen soğuyana kadar buzdolabına kaldırın. Kremayı bir gün önceden hazırlayabilirsiniz.

    Oğuzlar’ın Efsanevi Cevizli Kartol Yemeği ile Tanışın! Oğuzlar’ın Efsanevi Cevizli Kartol Yemeği ile Tanışın!
  3. Hamur için sos tenceresinde su, tereyağı, tuz ve şekeri aynı anda ocağa alın karıştırarak kaynar hale getirin. Kaynayan sıvıya unu ekleyip spatula ile karıştırın. Karışım hamur haline gelip dibi hafif tutana kadar pişirmeye devam edin.

  4. Hamuru mutfak makinesine alıp soğuyana kadar pedal ucuyla çırpın. Hamur soğuduktan sonra yumurtaları içine tek tek ekleyip çırpmaya devam edin.

  5. Düz duy ucu takılı sıkma torbasına aldığınız hamuru önceden yağlayıp sildiğiniz tepsilere aralarında boşluk kalacak şekilde üç santimetre boyutunda sıkın. Varsa oluşan uç kısımları da ıslak parmağınızla mutlaka düzeltin.

  6. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırına tepsiyi yerleştirip fırının sıcaklığını 180 dereceye indirin. İlk kabarmanın ardından yaklaşık 20 dakika sonra dereceyi 140'a indirin. Hamurların üstlerinin kuruduğunu gördükten sonra (bu işlem 15-20 dakika kadar sürecektir) fırını kapatın ancak kapağını yarım saat kesinlikle açmayın.

  7. Hamurlar hazır olduktan sonra pastacı kremasını mikserle çırparak tekrar yumuşatın ve sıkma torbasına aktarın.

  8. Hamurların arasını bıçakla açın içine bolca krema sıkıp 15-20 dakika tezgâhta bekletin. Böylelikle çikolataya batırma işlemi daha kolay olacaktır.

  9. Üzeri için çikolata ve tereyağı benmaride eritin. Eklerlerin üzerini karışıma batırıp fazlasını süzün.

  10. Hazırladığınız eklerleri buzdolabında 3 gün kadar muhafaza edebilirsiniz. 

Bu detaylı mini ekler tarifi ile mutfakta geçireceğiniz zaman hem eğlenceli hem de son derece tatmin edici olacak. Her bir adımı kolayca uygulayabileceğiniz bu tarif, size ve sevdiklerinize pastane tatlarını evinizin konforunda sunacak. Çikolatanın büyüsü ile mini eklerleriniz, özel günlerinizde ve günlük tatlı ihtiyacınızda vazgeçilmeziniz olacak. Deneyin, lezzetli sonuçlar sizi bekliyor!

Kaynak: yemek.com