Karbonatlı börek nasıl yapılır? Misafirlerinize sunabileceğiniz enfes bir atıştırmalık hazırlamak istiyorsanız bu tarifi kaçırmayın. Karbonat sayesinde hamuru çıtır çıtır olan bu böreği yiyenler tadına doyamayacak. Karbonatlı börek tarifi için malzemeler ve yapılış aşamaları.
KARBONATLI BÖREK TARİFİ İÇİN MALZEMELER
2 adet yufka
100 gram lor peyniri
1 tutam maydanoz
¼ çay bardağı süt
½ çay bardağı sıvı yağ
50 gram tereyağı
½ litre su
1 tepeleme çay kaşığı karbonat
1 adet yumurta sarısı (üzeri için)
1 tutam susam
1 tutam çörek otu
KARBONATLI BÖREK NASIL YAPILIR?
Enfes lezzeti ve çıtır çıtır hamuru sayesinde damakta muhteşem tat bırakan karbonatlı börek kolay bir şekilde hazırlanır. Hamaratlığınızla övgü toplamak için karbonatlı börek tarifini kullanabilirsiniz. Karbonatlı börek yapılışı:
- İç harcını hazırlamak için lor peyniri üzerine ince kıyılmış maydanozu serpin ve karıştırın.
- Sos için gerekli tereyağını eritin ve ılık olunca bir kaseye alın. Üzerine süt ve yağı ekleyip karıştırın.
- Yufkayı tezgaha serin ve üstüne sosun yarısından biraz fazlasını bir fırça yardımıyla sürün.
- Diğer yufkayı üstüne yayın ve kalan sosu fırçayla güzelce yedirin.
- Üst üste koyduğunuz yufkaları bıçakla önce dörde ardından üçe bölerek toplamda 12 parçaya ayırın.
- İç harcını kestiğiniz yufkaların geniş kısmına bir tatlı kaşığı olacak şekilde koyun.
- Yufkanın kenarını içe kapatıp sigara böreği gibi sıkıca sarın.
- Su ve karbonatı derin bir kasede karıştırın.
- Her dilim böreği bu suya daldırıp çıkarın ve seramik bir fırın kabına dizin.
- Üzerine yumurtalı sostan sürün ve susam ile çörek otunu serpiştir.n
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üstü kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.
- Sıcak veya ılık olarak servis edin.