Ankara’da Fernas Madencilik İşçilerine Polis Engeli: TBMM’ye Yürüyüşe İzin Verilmedi

ESDER Bursa Şube Başkanı Özacar: "Temiz ve sağlıklı gıdaya ulaşım insan hakkıdır" ESDER Bursa Şube Başkanı Özacar: "Temiz ve sağlıklı gıdaya ulaşım insan hakkıdır"

Manisa’nın Soma ilçesinde faaliyet gösteren Fernas Madencilik işçilerinin, düşük ücretler ve iş güvenliği sorunlarına karşı başlattıkları eylem, Ankara’da sürüyor. AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’na ait olan şirkette çalışan ve sendikaya üye oldukları için işten çıkarıldıkları iddia edilen işçiler, bugün Kurtuluş Parkı’ndan TBMM’ye yürümek istedi. Ancak polis, işçilerin yürüyüşüne izin vermedi.

İşçiler, bu engelleme üzerine, parkta baretlerini yere vurarak protesto etti. Bazı CHP ve DEM Parti milletvekilleri de işçilere destek verdi. Polisle işçiler arasında yapılan görüşmeler sürerken, işçilerin yürüyüşe geçip geçemeyeceği belirsizliğini koruyor.

Bağımsız Maden-İş Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu, yürüyüş engellenince yaptığı açıklamada, devleti ve madencilik sektöründeki büyük şirketleri sert şekilde eleştirdi. Aksu, "Devlet holdinglerin kölesi olmuş. Kanun, holdinglerin mezesi olmuş," diyerek işçilerin haklarını savunmaya devam edeceklerini ifade etti. Ayrıca, Cumhurbaşkanının ve diğer yetkililerin büyük sermaye sahiplerinin yanında olduğunu iddia eden Aksu, işçilerin açlık ve yokluk içinde direndiklerini belirtti.

Protestolar ve yürüyüş talebi devam ederken, Ankara’daki gelişmeler Türkiye'deki işçi hakları tartışmalarının yeniden alevlenmesine neden oluyor.