Yeşilçam'ın değerli simalarından Filiz Akın, 82 yaşında hayata veda etti. Akın'ın hastanede sürdürdüğü yaşam mücadelesini kaybetmesinin ardından, sevenlerini üzen bir diğer haber, vasiyetinin detayları oldu. Türk sinemasının usta oyuncusu, ölümünden sonra herhangi bir tören yapılmadan sessizce toprağa verilmeyi istemişti. Bu isteğinin ardında yatan nedenler ve Sevim Emre'nin bu konudaki duygusal yorumları dikkat çekiyor.

Filiz Akın, vasiyetinde, hayatını kaybettiğinde büyük bir törensizlikle defnedilme arzusunu dile getirmişti. Bu talebinin altında, özellikle cenaze törenlerinde sıkça rastlanan, dikkat çekme çabasında olan kişilerin, yas yerine selfie peşinde koşmalarına duyduğu rahatsızlık yatıyor. Uzun yıllar diplomatlık yapmış eşi Sönmez Köksal'a bu isteğini belirten Akın, ölümünden önce mezarını bile hazırlatmıştı.

Melike Şahin gözyaşlarına boğuldu! Sahnedeki o anı ilk kez yayınladı Melike Şahin gözyaşlarına boğuldu! Sahnedeki o anı ilk kez yayınladı

Orhan Gencebay'ın eşi Sevim Emre ise, Akın'ın bu son isteğine ilişkin, "En güzelini yapmış" şeklinde duygusal bir yorumda bulundu. Emre, cenaze törenlerinde yaşanan gereksiz şovları eleştirerek, "Maalesef bazı kişiler, acıyı paylaşmak yerine sanatçılarla selfie yapmayı tercih ediyor. Bu durum karşısında sadece 'edep' diyebilirim" ifadelerini kullandı.