Mantar Graten ile sofralarınızı şenlendirin! Kaşar peyniri ve baharatlarla zenginleştirilmiş bu muhteşem tarif için sizi bekliyoruz. Evinizde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz Mantar Graten tarifi ve püf noktaları. Kaşarlı ve baharatlı lezzetiyle mükemmel bir aperatif.

Lezzetli ve pratik Mantar Graten tarifi ile kısa sürede harikalar yaratın. Kaşar peyniri ile buluşan mantarın bu enfes lezzetini kaçırmayın.

Mantar Graten Tarifi

MasterChef yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Bu akşam (26 Kasım) MasterChef'te neler olacak? MasterChef yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Bu akşam (26 Kasım) MasterChef'te neler olacak?

Malzemeler

400 gram kültür mantarı
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
Karabiber
Kırmızı toz biber
Kekik
Pulbiber
Tuz
Kaşar peyniri rendesi

Mantar Graten Nasıl Yapılır?

Mantarları temizleyip sapları ile birlikte iri parçalar halinde doğrayın. 1 yemek kaşığı dolusu tereyağını tavaya alın. Tereyağı eriyince mantarları ilave edip 5-6 dakika soteleyin. Tuz ve baharatlar ile lezzetlendirin.
Güveç veya ısıya dayanıklı fırın kabınıza alın. Güveç kap lezzetini iki katlıyor. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Küçük parçalar halinde tereyağı ekleyin.
Önceden ısıtılmış fırında kaşar peyniri eriyip üzeri kızarıncaya kadar fırınlayın. Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.