Fırından taşan kek tarifi ile mutfakta harikalar yaratın! İşte kabarmaya doyamayan kekin sırları ve hazırlık aşamaları
"Kekim neden kabarmıyor" diyorsanız sizlere harika bir tarifimiz var! İşte tam anlamıyla kabına sığmayan, fırında kabardıkça içinizden ''Daha ne kadar kabaracak acaba?" diye düşüneceğiniz kek için püf noktaları...
Bir keki gösteren kesinlikle ne kadar kabardığıdır. Herkes keki puf puf kabarsın, ağızda dağılsın, yiyen bir tabak daha istesin, 'tarifini mutlaka bana da ver' desin ister! Hazırsanız sizlerle tam da böyle bir kek tarifi paylaşacağız. Süt yerine kullanacağınız o malzeme ile kekin kabarmasını adeta durduramayacaksınız...
KABARMAYA DOYMAYAN SÜNGER KEK İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 şişe maden suyu (200 ml.)
1,5 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı limon suyu
1/2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
3 su bardağı un
SÜNGER KEK HAZIRLANIŞI VE PÜF NOKTALARI
1) Bir kabın içerisine yumurtaları kırın ve toz şekerle birlikte güzelce çırpın.
2) Ardından yoğurt ve sıvı yağı ekleyerek güzelce karıştırın. Üzerine soda, kabartma tozu ve limon suyunu da ekleyerek bir kez daha karıştırın.
3) Vanilya ve unu eleyerek ilave edin ve spatula yardımıyla karıştırın. Hazırladığınız kek harcının bir kısmını ayırın.
4) Ayırdığınız harca kakao ilave edin ve güzelce çırpın.
5) Sade kek harcını yağlanmış, unlanmış kek kalıbına aktarın ve içerisine kakaolu harcı da dökün.
6) Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 - 35 dakika kadar pişirin. Çıkarıp oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra afiyetle tüketin.
PÜF NOKTASI
İçindeki soda, kabartma tozu ve limon suyuyla birlikte kabarmasına yardımcı oluyor. Yoğurdun da sulu kısmını kullanmaya özen gösterin. Dilerseniz içerisine limon ya da portakal kabuğu da ilave edebilirsiniz.