Galatasaray’da iki önemli istifa yaşandı. İlk olarak Ali Yüce, ardından da Niyazi Yelkencioğlu Yönetim Kurulu’ndan ayrıldı.

Trendyol Süper Lig: Samsunspor: 0 - RAMS Başakşehir: 0 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig: Samsunspor: 0 - RAMS Başakşehir: 0 (İlk yarı)

Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Niyazi Yelkencioğlu Görevinden İstifa Etti

Galatasaray Spor Kulübü'nde önemli bir değişiklik yaşandı. Yönetim Kurulu üyesi Niyazi Yelkencioğlu, görevinden istifa etti. Bu gelişme, kulüp içindeki hareketliliği ve yönetim değişikliklerini gündeme taşıdı.

İstifa Açıklaması ve Detaylar

Fotomaç Gazetesi'nden Savaş Çorlu'nun aktardığı bilgilere göre, Niyazi Yelkencioğlu'nun istifası, Ali Yüce'nin görevinden ayrılmasının ardından gelen ikinci önemli değişiklik oldu. Çorlu'nun X sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, "Yönetim toplantısı bitti açıklama yok! Ali Yüce'den sonraki 2'nci istifa yine bir tecrübeli isim ve camiada Ali Yüce gibi sevilen kişilik Niyazi Yelkencioğlu oldu. Yedek bir yönetici istifası da konuşuluyor ama. Yedek üye zaten istifa edemez! Görevini bırakabilir," ifadelerine yer verildi.

Niyazi Yelkencioğlu Kimdir?

Niyazi Yelkencioğlu, 1955 yılında Kandıra’da doğmuştur. Eğitim hayatına Galatasaray Lisesi’nin 107. döneminde başlayan Yelkencioğlu, Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. İş dünyasında birçok başarılı projeye imza atmış olan Yelkencioğlu, aşağıdaki şirketlerin kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmıştır:

Ereks İhracat, İthalat ve Ticaret A.Ş.
Yelkencioğlu Sigorta Aracılık Hizmetleri
Kandıra Mandacılık ve Gıda Sanayi
Bufala Süt Ürünleri Sanayi

Ayrıca, Galatasaray camiasında önemli görevlerde bulunmuş olan Yelkencioğlu, 1999-2003 yılları arasında Galatasaraylılar Derneği, 2002-2006 yılları arasında Galatasaray Spor Kulübü ve 2002-2005 ile 2015-2016 yılları arasında Galatasaray Sportif A.Ş. Yönetim Kurulu üyeliklerinde bulunmuştur.

Yelkencioğlu’nun istifası, Galatasaray yönetiminde bir dizi değişikliğin ve belirsizliğin işareti olarak görülüyor. Kulüp içindeki bu gelişmeler, yönetim stratejileri ve kulüp politikaları üzerindeki etkileri açısından dikkatle izlenmeye devam edilecek.