Galatasaray Futbol Direktörü Cenk Ergün, sarı-kırmızılı kulüpteki görevinden istifa ettiğini duyurdu. Ergün, bu kararını Galatasaray Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Aydın Özbek’e yazılı olarak bildirdi. İstifa, Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Ali Yüce'nin görevden ayrılmasının hemen ardından geldi.

Ergün: “Kulübüme Zarar Vermemek İçin Bu Kararı Aldım”

Körfez’de drift nefes kesti Körfez’de drift nefes kesti

Cenk Ergün, yaptığı açıklamada, “Bugün yazılı olarak Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Dursun Aydın Özbek’e ilettiğim üzere, kulübümüzdeki profesyonel görevimden istifa etmiş bulunmaktayım. Kulübüme zarar vermemek ve adımın itibarsızlaştırılmaması adına bu kararı aldım.” ifadelerini kullandı.

Cenk Ergün Kimdir?

1974 doğumlu Cenk Ergün, Galatasaray Lisesi ve Koç Üniversitesi Ekonomi Bölümü mezunudur. Spor kariyerine Türkiye Futbol Federasyonu'nda reklam ve sponsorluk pazarlamasıyla başlamış, 2003-2006 yılları arasında Trabzonspor’da Genel Müdür Yardımcılığı yapmıştır. 2006 yılından itibaren Galatasaray Sportif A.Ş.’de görev alan Ergün, 2015-2018 yılları arasında ve 2022’den itibaren Galatasaray Futbol Direktörü olarak çalışmıştır.

"Galatasaray'da Cenk Ergün’ün ayrılığı, kulüpte yeni bir dönemin başlangıcına işaret ederken, futbolseverler bu ayrılığın kulübe nasıl yansıyacağını merakla bekliyor."