Ankara

Gastro Sincan’da erkek kursiyerlerden Boşnak böreği

ANKARA’NIN PARLAYAN YILDIZI GASTRO SİNCAN, GELECEĞİN ŞEFLERİNİ YETİŞTİRMEYE DEVAM EDİYOR. DAHA ÖNCE YÜZLERCE KADINA TEMEL AŞÇILIK EĞİTİMİ VEREREK MESLEK EDİNDİREN GASTRO SİNCAN’DA BU KEZ ERKEK KURSİYERLER MUTFAĞA GİRDİ. DOĞRAMA TEKNİKLERİNDEN, PİŞİRME TEKNİKLERİNE, TÜRK MUTFAĞINDAN DÜNYA MUTFAĞINA KADAR PEK ÇOK KONUDA EĞİTİM ALAN ERKEK KURSİYERLER HÜNERLERİNİ BU HAFTA BOŞNAK BÖREĞİ VE REVANİDE GÖSTERDİ.

Abone Ol

Ankara’nın parlayan yıldızı Gastro Sincan, geleceğin şeflerini yetiştirmeye devam ediyor. Daha önce yüzlerce kadına temel aşçılık eğitimi vererek meslek edindiren Gastro Sincan’da bu kez erkek kursiyerler mutfağa girdi. Doğrama tekniklerinden pişirme tekniklerine, Türk mutfağından dünya mutfağına kadar pek çok konuda eğitim alan erkek kursiyerler, hünerlerini bu hafta Boşnak böreği ve revanide gösterdi.

Gastro Sincan’da her ders ayrı bir lezzet şöleni yaşanıyor. Menüde bu hafta Boşnak böreği ve portakallı revani vardı. Tezgâhın başına geçen erkek kursiyerler, aldıkları eğitimleri pratiğe döktü. Yaşları 19’dan 54’e uzanan erkek kursiyerlerin kimi emekli kimi başka bir meslek sahibi. İçlerinde Gastro Sincan’da aldıkları eğitimle iş yeri açmayı düşünen de var, hobi olarak sadece sevdikleri için yemek yapmak isteyen de var. Şef adayları, eğitimler sonrası verilen aşçı yardımcılığı sertifikası ile mesleğe adım atmaya hak kazanıyor.

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, Gastro Sincan’da verilen eğitimlerle ilgili, “Gastro Sincan’da ilk erkek kursiyerlerimiz Türk ve dünya mutfağına dair tüm detayları uygulamalı olarak öğreniyor. Eğitim dönemi sonunda sertifika almaya hak kazanacakları lezzet dolu bu yolculukta tüm kursiyerlerimize ve kıymetli eğitimci şeflerimize başarılar diliyorum” dedi.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }