Tahin Pekmezli Kurabiye, çocukluğunuzdan hatırlayacağınız nostaljik bir lezzet sunuyor. Tahin ve pekmezle hazırlanan bu kurabiye, sağlıklı bir alternatif arayanlar için ideal. Mis gibi kokusuyla fırından çıkan bu kurabiyeler, hem lezzetiyle hem de besleyiciliğiyle öne çıkıyor. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif, çay saatlerinizi şenlendirecek.

Tahin Pekmezli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta akı

  • 3 yemek kaşığı susam

Tahin Pekmezli Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

1.     Fırını önceden 170 derecede ısıtın. Un hariç bütün hamur malzemelerini bir kapta karıştırın.

2.     Unu bardakla ekleyerek yoğurun. Ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde ettiğinizde un eklemeyi bırakın.

3.     Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp hafifçe bastırın. Kurabiyeleri önce yumurta akına sonra susama buladıktan sonra yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine aralıklarla dizin.

4.     Önceden ısıtılmış fırında kurabiyelerin üstleri hafifçe kızarana kadar 15-20 dakika civarında pişirin. Fırından çıkardığınız kurabiyeleri serin bir yerde soğutun. Tamamen soğuyana kadar tepsiden çıkarmayın.

Tahin Pekmezli Kurabiye, sağlıklı ve lezzetli bir tatlı arayanlar için mükemmel bir seçim. Kolayca hazırlayabileceğiniz bu kurabiye, tahin ve pekmezin muhteşem uyumunu sunarak sofralarınıza nostaljik bir dokunuş katıyor. Çay saatlerinde misafirlerinizi etkileyecek bu tarif, hem besleyici hem de lezzetli olmasıyla öne çıkıyor.

Kaynak: yemek.com