Cevizli kömeç, Anadolu’nun unutulmaz lezzetlerinden biridir. Yumuşacık hamuru ve bol cevizli iç harcı ile bu tarif, evde yapabileceğiniz en güzel hamur işlerinden biri olacak. Kolayca hazırlayabileceğiniz bu cevizli kömeç tarifini adım adım sizler için hazırladık. Sofralarınıza lezzet katmak için işte tarifimiz.

Taze fasulye pişirirken daha iyi pişmesini sağlayan tüyo! Bu yöntem Fasulyenin erimesi önlüyor Taze fasulye pişirirken daha iyi pişmesini sağlayan tüyo! Bu yöntem Fasulyenin erimesi önlüyor

Cevizli Kömeç Tarifi İçin Malzemeler

Cevizli Kömeç Hamuru İçin:

  • ½ su bardağı ılık süt

  • 1 su bardağı ılık su

  • ¼ su bardağı sıvı yağ

  • 3-3,5 su bardağı un

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • 1 çay kaşığı şeker

  • 1 paket maya

Cevizli Kömeç Harcı İçin:

  • ½ su bardağı sıvı yağ

  • 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi

Cevizli Kömeç Tarifi Nasıl Yapılır?

1.     Derin bir kaba süt, su, maya ve şekeri alıp karıştırın.

2.     Üzerine yağ, un ve tuzu ekleyip yoğurun. Unu kontrollü ekleyin. Ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Hamuru yaklaşık 1 saat mayalandırın.

3.     Bezelerden biri dikdörtgen şeklinde çok ince olmayacak şekilde açın. Açtığınız bezeyi yağlayın. Üzerine ceviz serpin.

4.     Rulo şeklinde sarıp kıvırın.

5.     Borcamın ortasına koyun. Diğer bezeleri de aynı şekilde hazırlayıp hazırladığınız rulonun etrafına çevirin.

6.     Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika kontrollü pişirin. Dilimleyip servis edin.

7.     Cevizli kömeç tarifiniz hazır.

Cevizli kömeç tarifi, geleneksel Anadolu lezzetlerini evinize taşımak için harika bir seçenektir. Kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif, yumuşacık hamuru ve bol cevizli harcı ile sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Misafirlerinizi etkilemek ve kendinize lezzetli bir atıştırmalık hazırlamak için bu tarifi mutlaka deneyin. Afiyet olsun!

Kaynak: yemek.com