Konya’nın Bozkır ilçesinde kara fırında odun ateşinde 4 saat kavrulan susamdan ürettiği tahini, dedesinden aldığı ustalıkla üretime devam ediyor. İlçeye tescillenen tahinler, ülke genelinin ardından yurt dışı pazarına da gönderilmeye...
Geleneksel Usullerle Üretilen Bozkır Tahini, Dünyaya Açılıyor
Konya’nın Bozkır ilçesinde, dedesinden aldığı ustalıkla tahin üretimine devam eden Hasan Hüseyin Turgut, kara fırında odun ateşinde 4 saat kavrulan susamdan elde ettiği tahinleri yurt dışına da ihraç ediyor. Geleneksel yöntemlerle üretilen Bozkır tahini, Osmanlı mutfağından günümüze uzanan lezzet yolculuğunda coğrafi işaret alarak ülke genelinde ve yurt dışında büyük ilgi görüyor.
Bunlar da ilginizi çekebilir