Van Pastası tarifi, tatlı krizlerinizi bastıracak ve çay saatlerinize renk katacak bir lezzet. Kolay yapımı ve mükemmel lezzeti ile bu geleneksel tarifi mutlaka denemelisiniz. İşte, evde pratik bir şekilde Van Pastası yapmanın yolu.

Van Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)

  • 1 su bardağı şeker

  • 1 çay bardağı yoğurt

  • 1 çay bardağı sıvı yağ

  • 2 paket kabartma tozu

  • 1 adet portakal kabuğu rendesi (Limon da olur)

  • 4 su bardağı un

  • 1 çay bardağı ceviz (üzeri için)

Van Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta, yağ ve şekeri çırpın.

  2. Yoğurdu ekleyerek çırpmaya devam edin.

  3. Kuru malzemeleri de ilave edin.

  4. Ele yapışan bir hamur olmalı, çok fazla un eklememeye özen gösterin.

  5. Elinizi yağlayarak mandalina büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın. Yumurta sarısını sürüp ceviz ekleyin.

    Kırmızı etin yanına muhteşem bir eşlikçi: Sütlü Patates Püresi tarifi Kırmızı etin yanına muhteşem bir eşlikçi: Sütlü Patates Püresi tarifi
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika kadar pişirin.

  7. Van pastası tarifiniz hazır.

Van Pastası tarifi ile evde kolayca hazırlayabileceğiniz lezzetli bir tatlı yaptınız. Geleneksel Türk mutfağının bu eşsiz lezzeti, ceviz ve portakal kabuğunun mükemmel uyumuyla damaklarda unutulmaz bir tat bırakır. Bu pratik ve lezzetli tarif, çay saatlerinizi ve tatlı krizlerinizi renklendirecek. Afiyet olsun!

Kaynak: yemek.com