Cordon bleu, tavuk şinitzel türü bir yemektir. Dışı çıtır içi yumuşacık olan bu yemeği yapmanın püf noktalarını öğrenmek için haberimize göz atın.
Cordon bleu tarifi ile lezzet şöleni yaşayın. Bu yemeği yapmak çok kolay. Sadece birkaç malzeme ve basit bir yöntem ile harikalar yaratabilirsiniz.
Cordon bleu, Gelinim Mutfakta programının yeni yıldızı oldu. Bu lezzetli yemeği misafir sofralarında da tercih edebilirsiniz. İşte cordon bleu tarifi.
Cordon bleu tarifi, Gelinim Mutfakta programı ile gündeme geldi. Tavuk şinitzel türü olan cordon bleu, arasından akan erimiş peynir ve jambon birleşimi ile adeta lezzet şöleni yapıyor. Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz cordon belu tarifini misafir sofralarında da tercih edebilirsiniz. Peki, cordon belu nasıl yapılır, malzemeleri neler?
Gelinim Mutfakta cordon bleu tarifi merak ediliyor. Hem pratik hem de lezzetli olan cordon bleu tarifi yediden yetmişe herkes tarafından seviliyor. Püf noktalarına dikkat ederek dışarıda yediğiniz kadar lezzetli bir cordon bleu tarifi elde edebilirsiniz. İşte dışı çıtır içi yumuşacık cordon bleu yapımı ve malzeme listesi...
MALZEMELER
2 adet tavuk göğsü
2 dilim jambon
2 dilim eriyen peynir
1 su bardağı ekmek kıtırı ya da galeta unu
Tuz
Karabiber
3 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
Kızartmak için:
Sıvıyağ
TARİF
Tavuk göğüslerini yırtılmamasına dikkat ederek dövün. Baharat serpin.
İç kısmına jambon ve kaşarları yerleştirerek rulo haline getirin, kürdan yardımı ile tavuğu kapatabilirsiniz.
Sırasıyla un, yumurta ve ekmek kıtırı buladıktan sonra kızan yağda pişirin.
AFİYET OLSUN!