Zade Kebabı, Gelinim Mutfakta’nın mutfaklarına konuk oluyor ve bu lezzetli yemeği evde hazırlamanın tam zamanı! Patlıcan, et ve kaşar peynirinin bir araya geldiği bu tarifi adım adım takip ederek harika bir kebap hazırlayabilirsiniz. İşte detaylar!

Yaz yemeklerinin en güzel örneklerinden biri olan Zade Kebabı, Gelinim Mutfakta’nın tarifiyle karşınızda. Patlıcan, et ve kaşar peynirinin mükemmel uyumunu evde kolayca deneyimleyin. Tarifin tüm detaylarına hemen göz atın ve sofralarınızı şımartın!

Gelinim Mutfakta Lezzetli Zade Kebabı Tarifi

Zade Kebabı, hem sunumu hem de lezzeti ile sofralarınızı şenlendirecek harika bir yemektir. Gelinim Mutfakta'dan ilham alarak hazırlayabileceğiniz bu nefis tarif, misafirlerinizi etkileyebilir. İşte Zade Kebabı tarifi ve yapılışı:

Zade Kebabı İçin Malzemeler

250-300 gr kuşbaşı doğranmış et
4 adet patlıcan
2 adet biber
2 adet patates
1 adet domates
1 adet soğan
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz
1 tutam karabiber
2 çorba kaşığı sıvı yağ (Etli harç için)
Sıvı yağ (Kızartmak için)
Kaşar peyniri rendesi (Üzeri için)

Zade Kebabı Yapılışı

Eti Pişirin:

Fırından Taze: Kolay Poğaça tarifi ile pratik atıştırmalık! Fırından Taze: Kolay Poğaça tarifi ile pratik atıştırmalık!

250-300 gr kuşbaşı doğranmış eti, önceden kızdırılmış bir teflon tencereye alın.
Etleri kavurun. Kavurma işlemi sırasında etlerin üzerini geçecek kadar su ekleyin ve etler yumuşayana kadar pişirmeye devam edin.

Sebzeleri Hazırlayın:

4 adet patlıcanı alacalı olarak soyun ve sap kısımlarını kesin. Dilimleyin.
2 adet patatesin kabuğunu soyun ve küp küp doğrayın.
1 adet domatesi, 2 adet yeşil biberi, 1 adet soğanı ve 2 diş sarımsağı ince ince doğrayın.

Sebzeleri Kızartın:

Bir tavada sıvı yağı kızdırın ve patlıcan dilimlerini kızartın. Yağını çekmesi için kağıt havlunun üzerine alın.
Patatesleri de kızgın yağda kızartın.

Etli Harcı Hazırlayın:

Etler piştikten sonra 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin. Doğranmış sarımsak, soğan ve biberleri ekleyin. Yumuşayana kadar kavurun.
Doğranmış domates ve 1 tatlı kaşığı domates salçasını ekleyin. Domatesler suyunu çekene kadar pişirin.
Tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Kızarttığınız patatesleri ekleyin ve iyice karıştırın.

Zade Kebabını Hazırlayın:

4 adet güveç kabına iki patlıcan dilimini çapraz olarak yerleştirin ve uçlarını sarkıtın.
Patlıcanların üzerine tuz serpiştirin.
Orta kısmına etli patates harcını koyun.
Dışarı sarkan patlıcanları harcın üzerine kapatın.

Fırınlama:

Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri hafifçe kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.

Afiyet Olsun!

Bu tarif, lezzetiyle herkesi etkileyecek ve sofralarınıza şıklık katacak. Zade Kebabı'nı sevdiklerinizle paylaşarak keyifli bir yemek deneyimi yaşayın!