Ülkemizde genç girişimcilerin önünü açmak amacıyla Tarım Girişimcilik Bölgeleri (TARGİB) kuruluyor. TARGİB'lerde, özellikle ziraat mühendislerine ve genç girişimcilere, bedelsiz arazi tahsisi imkanı sunulacak. Ayrıca, 30 bin genç yeteneğin istihdama kazandırılması hedefleniyor.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: “Yakıt, gübre, yem gibi girdi maliyetlerindeki yüksek artışların, sektörde sıkıntıya yol açtığını görüyoruz” TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: “Yakıt, gübre, yem gibi girdi maliyetlerindeki yüksek artışların, sektörde sıkıntıya yol açtığını görüyoruz”

'Gençlik Mesleki Veri Tabanı' Projesi İle İş Dünyası ve Gençler Buluşacak
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde oluşturulacak Gençlik Mesleki Veri Tabanı sayesinde, iş dünyasının talepleri ve gençlerin becerileri eşleştirilecek. Bu veri tabanı, kamu ve özel sektör personel bilgi sistemleri ile bağlantılı olacak ve gençlerin iş bulma süreçlerini hızlandıracak.

Tarım Girişimcilik Bölgeleri'nde (TARGİB) Genç Girişimcilere Destek Olacak
TARGİB'ler, ziraat mühendislerine ve genç girişimcilere bedelsiz arazi tahsisi imkanı sağlarken, Aile ve Gençlik Bankası tarafından iki yıl ödemesiz ve beş yıl vadeli faizsiz kredi desteği sunacak. Ayrıca, belirli süreyle arz açığı bulunan ürünlerde alım garantisi ve sözleşmeli üretim modeli uygulanacak.

TARGİB’lerde Teknik Destek ve Danışmanlık Hizmetleri
Genç girişimcilere iş geliştirme, muhasebe ve finansman, insan kaynakları, bilişim ve hukuk gibi alanlarda teknik destek ve danışmanlık hizmetleri sunulacak. Bu sayede gençler, projelerini daha güçlü ve sürdürülebilir hale getirebilecekler.

Üniversiteye Devam Etmeyen Gençlere İstihdam ve Girişimcilik Desteği
Üniversite eğitimine devam etmek istemeyen gençler için de istihdam ve girişimcilik destekleri sağlanacak. Lise sonrası mesleki sertifikalarla iş gücü piyasalarına katılım teşvik edilecek ve toplumsal algılar olumlu yönde değiştirilmeye çalışılacak.