Yurt Time Spor Projesinin Başvuru Sonuçları Açıklandı: 9.585 Öğrenci Görev Alacak

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yurtlarda hayata geçirilen Yurt Time Spor projesinin başvuru sonuçları açıklandı. Projeye büyük ilgi gösteren öğrenciler arasından seçilen 9 bin 585 kişi, 1 Ekim – 31 Ocak tarihleri arasında projenin ilk döneminde görev alacak.

Bu yılki başvurularda rekor katılım yaşandı. Projeye, toplamda 88 bin 160 öğrenci başvurdu. Akademik başarı ve burs/kredi durumu gibi kriterler dikkate alınarak değerlendirilen başvurular sonucunda, ilk dönem için 9 bin 585 öğrenci seçildi.

2024 DGS Tercih Sonuçları Yaklaşıyor! Sonuçlar Ne Zaman Açıklanacak? 2024 DGS Tercih Sonuçları Yaklaşıyor! Sonuçlar Ne Zaman Açıklanacak?

Öğrencilere Hem Deneyim Hem Ekonomik Destek

Projede yer alan gençler, idare asistanlığı, çamaşırhane sorumluluğu, kütüphane sorumluluğu ve yemekhane sorumluluğu gibi ağır iş gerektirmeyen görevlerde bulunacak. Bu sayede öğrenciler, hem yurt içinde çeşitli sorumluluklar alarak ekonomik kazanç elde edecek hem de çalışma hayatına dair önemli deneyimler kazanacaklar.

Başvuru Sonuçları Yayınlandı

Yurt Time Spor projesine başvuran öğrenciler, başvuru sonuçlarına e-Devlet üzerinden ulaşabiliyor. Seçilen öğrencilerin görevlerine kısa süre içerisinde başlamaları bekleniyor.

Yurt Time Spor projesi, öğrencilere sunulan ekonomik desteğin yanı sıra, gençlerin sorumluluk alarak iş hayatına hazırlanmaları için önemli bir fırsat sunuyor.

Başvuru sonuçlarına https://www.turkiye.gov.tr/genclik-ve-spor-yurt-time-spor-projesi-basvurusu linki üzerinden ulaşılabiliyor.