Ekonomi

Gıda İsrafının Vahim Tablosu: Yılda 4.3 Milyon Ekmek Çöpe Gidiyor

Dünyada gıda israfı, kritik seviyelere ulaşarak milyonlarca insanın gıda kriziyle karşı karşıya kalmasına neden oldu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gastronomi Mutfak Sanatları Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Emre Hastaoğlu, yılda 1.3 milyar ton gıdanın israf edildiğini belirtti. Birleşmiş Milletler'in raporlarına göre, dünya genelinde üretilen gıdanın üçte biri çöpe gidiyor. Bu büyük israfın önüne geçmek için tüketici eğitimine ve bilinçli alışverişe dikkat çekiliyor.

Abone Ol

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gastronomi Mutfak Sanatları Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Emre Hastaoğlu, açıklanan raporlara göre yılda 1.3 milyar ton gıdanın israf edildiğini söyleyerek bunun çok büyük ve ciddi bir...

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }