Kahvaltının en güzel yanı gül reçelidir. Bu eşsiz lezzeti evde kendiniz hazırlamak ister misiniz? O zaman bu tarifi kaçırmayın. Gül reçelinin püf noktalarını sizin için derledik…

Gül reçeli tadı, kokusu ve rengiyle kahvaltı sofralarının vazgeçilmezleri arasında. Gül reçelini hazırlarken şeffaf hale gelmesi oldukça önemli. Ayrıca yapılışı da oldukça kolay. Eğer sizde evinizde kendiniz hazırlamak isterseniz, gül reçeli tarifi ve malzeme listesi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...

Yapımı için malzemeler

200 gram gül yaprağı
5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Yarım limon suyu

Gül reçeli tarifi Nasıl yapılır?

Kuru Bamya Çorbası Tarifi: MasterChef Kuru Bamya Çorbası nasıl yapılır? Kuru Bamya Çorbası Tarifi: MasterChef Kuru Bamya Çorbası nasıl yapılır?

Gül yapraklarının arasından sert, kurumuş ve kötü olanları ayıkladıktan sonra yıkayın.

Daha sonra tencereye alıp üzerine şeker ve limon ilave edip 1 gece kapağı kapalı olarak bekletin.

Ertesi gün ocağa alın ve 2 su bardağı su ekleyin.

Ara ara karıştırarak şeker eriyene kadar pişirin.

Kaynadıktan sonra kısık ateşte 15 dakika daha pişirin.

Koyu kıvama gelince de yarım limonun suyunu ekleyin.

Gül yaprakları şeffaflaşınca ocaktan alın.

Sıcak haldeyken kavanozlara doldurup ve ağzını iyice kapatın.

Afiyet olsun...