Kayıp Narin bulundu mu? Narin Güran olayında yeni gelişme: İhbar üzerine göl ve mezarlık arandı Kayıp Narin bulundu mu? Narin Güran olayında yeni gelişme: İhbar üzerine göl ve mezarlık arandı

Bu çerçevede, Almanya Türk Toplumu üyeleri, arzu etmeleri halinde artık Alman vatandaşlıklarını koruyarak Türk vatandaşlıklarını yeniden kazanabilecekler. 
Almanya’daki tüm Başkonsolosluklarda bunun için hazırlıklar tamamlandı.
Modern Vatandaşlık Yasası olarak bilinen yasa sayesinde Türkler, Almanya'da kalabilmek için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından vazgeçmek zorunda kalmayacak.
Almanya'da 27 Haziran'da yürürlüğe girecek yeni "vatandaşlık yasası," Türk gurbetçiler gibi Almanya'ya göç edip vatandaşlıklarından vazgeçmiş kişiler için çifte vatandaşlığın önünü açtı.
Gerekli şartları taşıyan göçmenler, artık birden çok vatandaşlığa sahip olabilecek. Bu yasa, Alman vatandaşlığını alabilmek için Türk vatandaşlığından çıkması şart koşulan gurbetçiler için büyük önem arz ediyor.
Yeni uygulamada vatandaşlığa kabul süreci da hızlanacak. Daha önce aranan sekiz yıl yasal olarak ikamet etmiş olma şartı 5 yıla indirilecek.
Sosyal bakımdan uyum sürecinde üstün başarı gösterenler için, Almanya’daki ilk 3 yılından sonra başvuru hakkı tanınacak.
Yasa değişikliği ile yabancı anne babanın Almanya’da doğan çocukları da direkt olarak Alman vatandaşlığına sahip olabilecek.
Bu haktan yararlanabilmek için ebeveynlerden birinin 5 yıldan fazla Almanya’da düzenli olarak ikamet etmesi ve sürekli oturuma sahip olması gerekiyor.