Harran Üniversitesi’nde Cinsel İstismar İddiaları Gündemi Sarstı

Harran Üniversitesi'nde yüksek lisans yapan kız öğrencilere yönelik cinsel istismar ve fuhşa zorlama iddiaları, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Sosyal medyada yayılan bu iddiaların ardından, üniversite yönetimi konuyla ilgili harekete geçti ve bir soruşturma komisyonu kurulduğunu duyurdu.

Ankara Büyükşehir ile Yenimahalle belediyesine milyonluk 'atık' cezası Ankara Büyükşehir ile Yenimahalle belediyesine milyonluk 'atık' cezası

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarında yer alan bu iddiaların gerçeği yansıtmadığı ve mesnetsiz olduğu vurgulandı. Üniversite, iddiaların, boşanma aşamasında olan bir personelin özel hayatına dair karşılıklı suçlamalardan kaynaklandığını belirtti.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"İddiaların rektörlüğümüze intikal etmesiyle birlikte, vakit kaybetmeden bir soruşturma komisyonu kurulmuştur ve konu hassasiyetle incelenmektedir. Soruşturma devam etmekte olup, gizlilik ilkesi gereği şu an için kamuoyuna detaylı bilgi verilememektedir. Ancak, üniversitemizle ilgili kısımlar soruşturma sonuçlandığında paylaşılacaktır."

Üniversite, ayrıca bu süreçte asılsız iddialar üzerinden kurumsal yapıyı hedef alan basın yayın organları ve sosyal medya hesapları hakkında hukuki süreç başlatılacağını ve Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulacağını belirtti. Kurum, resmi açıklamalar dışındaki söylentilere itibar edilmemesi gerektiğini de hatırlattı.

Harran Üniversitesi'ndeki bu gelişmeler, hem yerel hem de ulusal basında büyük yankı bulurken, üniversite yönetiminin sürece ilişkin yapacağı açıklamalar merakla bekleniyor.