Havuçlu cevizli kurabiye tarifi ile çay saatlerinize tat katın. Ağızda dağılan bu lezzetli kurabiyeler, hem misafirlerinizi hem de ailenizi memnun edecek. İşte, havuçlu cevizli kurabiye yapmanın tüm püf noktaları ve adım adım tarifi!

Havuçlu Cevizli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Kreması için:

  • 70 gram tereyağı (oda sıcaklığında, 5 yemek kaşığı)

  • 100 gram beyaz krem peynir

  • 1 su bardağı pudra şekeri

Üzeri için:

  • 80 gram beyaz çikolata(doğranmış)

  • 2 yemek kaşığı ceviz içi(dövülmüş)

Havuçlu Cevizli Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Havuçları rendeledikten sonra ovup yumuşatın.

  2. Bir kapta oda sıcaklığında tereyağı, toz şeker ve esmer şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurtayı da ekleyip 30 saniye daha çırpın.

  3. Un, karbonat, vanilin, tuz ve tarçını kaba eleyerek ekleyin ve düşük ayarda karışımı çırpın.

  4. Son olarak rende havuçları, dövülmüş cevizi ve doğranmış beyaz çikolatayı hamura ekleyip spatulayla karıştırın.

  5. Dondurma kaşığı veya yemek kaşığı ile karışımdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp pişirme kâğıdı serili fırın tepsisine yerleştirin.

  6. Üzerlerine beyaz çikolata parçalarını yerleştirip 190 dereceye ayarlı, ısıtılmış fırında 12 dakika pişirin. Pişen kurabiyeleri oda sıcaklığında soğutun.

  7. Kreması için; bir kâsede tereyağı, beyaz krem peynir ve pudra şekerini çırpın. Sıkma poşetine alıp buzdolabında soğutun. Soğumuş olan kurabiyelerin üzerine kremayı sıkıp üzerine ceviz serpiştirin ve bir fincan sıcak kahveyle birlikte servis edin.

Havuçlu cevizli kurabiye tarifi ile ağızda dağılan, lezzetli ve besleyici bir kurabiye hazırlayarak çay saatlerinizi şenlendirebilirsiniz. Adım adım tarifimizi uygulayarak, hem gözünüze hem de damak zevkinize hitap eden kurabiyeler yapabilirsiniz. Sevdiklerinizle keyifli anlar paylaşmak için bu tarifi mutlaka deneyin. Afiyet olsun!

Kaynak: yemek.com