Kolay ve leziz sarımsaklı ekmek tarifi ile tanışın! Bu çıtır ekmek, tereyağı ve kaşar peyniri ile sofralarınıza lezzet katacak.

Ev yapımı sarımsaklı ekmek tarifi ile mutfakta lezzet şöleni yaşayın! Kolay ve pratik bu tarif ile çıtır çıtır ekmekler yapabilirsiniz.

Hem Çok Kolay Hem Çok Lezzetli Sarımsaklı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

MasterChef Madımak Çorbası tarifi | Madımak Çorbası nasıl yapılır, hangi yöreye ait? MasterChef Madımak Çorbası tarifi | Madımak Çorbası nasıl yapılır, hangi yöreye ait?

1,5 su bardağı ılık su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı instant maya
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
3 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

Üzeri için;

2 yemek kaşığı oda ısısında yumuşamış tereyağı
4 diş sarımsak
Çeyrek demet maydanoz
Yarım tatlı kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı tuz
250 gram kaşar peyniri

Hem Çok Kolay Hem Çok Lezzetli Sarımsaklı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?

Hamuru için un dışındaki tüm malzemeler yoğurma kabına alınıp karıştırılarak kontrollü un eklenip yoğrularak yumuşak hafif ele yapışan bir hamur elde edilir ve üzeri kapalı 30 dakika mayalanmaya bırakılır.
Üzeri için oda ısısında bekleyen tereyağına ince kıyılmış maydanoz, sarımsak ve baharatlar eklenip karıştırılır.
Mayalanan hamur hafif unlanmış tezgahta bir tur yoğrulup merdaneyle bir parmak kalınlığında açılıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir.
Açtığımız hamurun üzerine tereyağlı karışım her yerine gelecek şekilde sürülüp rendelenmiş kaşar peyniri de üzerine gezdirilip hafif pul biber ve kekik serpilir.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü 30 dakika pişirilip dilimlenip sıcak servis edilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri