Kekinizin her seferinde mükemmel bir şekilde kabarmasını ister misiniz? Meşhur pastacılardan aldığımız bu özel tarifle, kabarma sorununu tarihe gömüyoruz. Tüm püf noktalarıyla birlikte, kabarma garantili bu kek tarifi, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak.

Mutfakta mükemmel kek yapmak istiyorsanız, doğru yerdesiniz! Meşhur pastacıların paylaştığı bu tarifle, kekinizin her seferinde kabarması garanti. Oda sıcaklığındaki malzemelerden fırın ayarlarına kadar, tüm püf noktaları bu tarifte saklı!

KABARMA GARANTİLİ KEK İÇİN MALZMELER

Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Çıtır çıtır böreklerin sırrı: Lezzetli Yufka Sosu tarifi Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Çıtır çıtır böreklerin sırrı: Lezzetli Yufka Sosu tarifi

3 yumurta ( oda sıcaklığında )
1 bardak şeker
1 bardak ılık süt
1 bardak sıvı yağ
2 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı un
1 vanilya

KABARMA GARANTİLİ KEK TARİFİ İÇİN PÜF NOKTALARI

Kekin kabarması için en önemli püf noktası fırın ayarı. Fırının kesinlikle fansız ayarda çalıştırılması gerekiyor. Alt üst pişirme ayarında ve önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında kek çok daha iyi kabarıyor.

Kekin fırına verilmesinden sonra ilk 35 dakika kesinlikle fırının kapağının açılmaması gerekiyor. Çünkü bu durum kekin sönmesine neden oluyor.

ek hamuru hazırlanırken kullanılan tüm malzemelerin oda sıcaklığında olması gerekiyor.

Yumurtaları keki yapmadan en az 30 dakika önce dolaptan çıkarmalısınız.

Kekin çok tatlı olmasını istemiyorsanız 200 ml'lik bir su bardağı ölçüsünde kullanmanız yeterli. Ancak daha şekerli seviyorsanız ölçüyü bir buçuk su bardağına çıkarabilirsiniz.

KABARMA GARANTİLİ KEK NASIL YAPILIR?

Yumurta ve şekeri 10 dakika boyunca çırpın.

Ardından 1 su bardağı sıvı yağı ve sütü ilave ederek çırpma işlemini sürdürün.

2 paket kabartma tozu, un ve vanilyayı eleyerek harcın içerisine ekleyin.

Pürüzsüz bir kek harcı elde edene kadar çırpmaya devam edin.

Hazırladığınız kek harcını bir kaseye ayırın ve içine 1 yemek kaşığı kakao ilave edip kenara alın.

Kalan harcın yarısını yağladığınız kek kalıbına dökün ve kakaolu olan harcı orta kısmında gezdirin. Kalan sadece harcı en üst kısma dökün.

Önceden 180 derece ısıttığınız fırında 40 dakika kadar pişrin. Pişirme süresinin fırından fırına farklılık göstereceğini unutmayın.

Kabarma garantili bu kek tarifiyle, mutfağınızda profesyonel pastacılara taş çıkaracak sonuçlar elde edeceksiniz. Tüm püf noktalarına dikkat ederek, her seferinde mükemmel bir kek yapmanın keyfini çıkarın. Fırından çıkan yumuşacık ve kabarık kek, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Afiyet olsun!