Lezzetli ve hafif bir tatlı arıyorsanız, kabak tatlısı mükemmel bir seçim. Kaymak veya dondurma ile servis edebileceğiniz bu tatlı, kış aylarının vazgeçilmezi olacak.

Kabak tatlısı, kış aylarının en popüler tatlılarından biridir. Bu tatlıyı evde yapmak isterseniz, işte adım adım basit ve lezzetli bir tarif.

Pilavın lapa plmasını önleyen basit tüyo! Tencereye bir dilim eklemeniz yeterli Pilavın lapa plmasını önleyen basit tüyo! Tencereye bir dilim eklemeniz yeterli

Evde kabak tatlısı yapmak düşündüğünüzden daha kolay. İster kaymak ister dondurma ile servis edebileceğiniz bu tatlı, herkesin beğenisini kazanacak.

MALZEMELER

Kabak Tatlısı İçin:

2 kilogram bal kabağı (soyulmuş, dilimlenmiş)
3 su bardağı toz şeker

Üzeri İçin:

1 çay bardağı ceviz içi (isteğe göre)
1/2 çay bardağı tahin (isteğe göre)

TARİF

Eğer bal kabakları soyulmamışsa önce soymakla başlayın. Kabağın içindeki çekirdekleri bir bıçakla sıyırarak çıkartın.
Kabağın düz kısmını tahtaya sabitleyin. Kabağın kabuklarını ve yeşil kısımları bıçakla soyun.
İyice temizlenen kabakları dilimlere kesin. Dilediğiniz boyutlarda keserek pişirebilirsiniz. Daha büyük dilimler yaparsanız pişme süresi de daha uzun olacaktır.
Kabakları geniş bir tencereye alın ve üzerine şekeri ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve en az 3 saat ya da 1 gece tezgahta bekletin.
Bekleme süresi sonrasında suyunu salan kabakları ocağa alın.
Kapağı kapalı şekilde yumuşayana kadar yaklaşık 30-50 dk kontrollü olarak pişirin. Kabaklara küçük bir bıçak batırarak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
Pişen kabakları bir borcama alın. Soğuduktan sonra isteğe göre üzerine ceviz ve tahin ekleyerek servis edin