Elmalı kurabiyelerin enfes tadı ve mis gibi kokusu ile tanışmaya hazır mısınız? Çayın yanında keyifle tüketebileceğiniz bu lezzetli kurabiyeler, kolay yapımı ve muhteşem lezzetiyle favoriniz olacak. Adım adım anlattığımız bu tarifle, evde kendi elmalı kurabiyelerinizi yapmanın keyfini çıkarın!

Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Elmalı Kurabiye İç Harcı İçin:

Elmalı Kurabiye Hamuru İçin:

  • 200 gram tereyağı (oda ısısında bekletilmiş)

  • 1 çay bardağı sıvı yağ

  • ¾ çay bardağı yoğurt

  • ¾ su bardağı toz şeker

  • 1 çay kaşığı karbonat

  • 1 çay kaşığı limon suyu

  • 4,5 su bardağı un

Elmalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Elmalı kurabiye tarifini hazırlamak için rendelenmiş elmaları tavaya alın. Üzerine toz şekeri ilave edin. Karamelize olana dek pişirin.

  2. Piştikten sonra üzerine yarım su bardağı kadar dövülmüş ceviz ve tarçın ekleyin, karıştırın.

  3. Hamurunu hazırlamak için derin bir kâseye oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, sıvı yağ, yoğurt, toz şeker, limon suyu ve karbonatı ekleyin. Güzelce yoğurun ve ardından unu da azar azar ekleyerek, ele yapışmayan fakat yumuşak olan bir hamur elde edin.

  4. Hamuru tezgâhın üzerinde toparlayın.

  5. Tezgâha hafifçe un serperek açın. Yuvarlak şekiller çıkarıp elmalı harcı ortasına koyun ve iki yandan katlayın.

  6. Pişirme kâğıdı serdiğiniz fırın tepsisine kurabiyeleri dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

  7. Oda sıcaklığına geldikten sonra üzerine pudra şekeri serpiştirin. Elmalı kurabiye hazır!

Bu lezzetli elmalı kurabiye tarifi, çay saatlerinizi ve kahvaltılarınızı daha da keyifli hale getirecek. Kolay yapımı ve muhteşem tadıyla herkesin favorisi olacak bu kurabiyeler, her lokmada sizi mutlu edecek. Sevdiklerinizle birlikte bu harika lezzeti paylaşın ve elmalı kurabiyelerinizin tadını çıkarın. Afiyet olsun!

kaynak: yemek.com