Fındıklı un helvası, her zaman sevilen ve tercih edilen bir tatlıdır. Evde kolayca yapabileceğiniz bu tarifle herkesi etkileyin.

Masterchef'ten sofralarınıza: Güveç Kapama nedir, nasıl yapılır? Güveç Kapama malzemeleri neler? Masterchef'ten sofralarınıza: Güveç Kapama nedir, nasıl yapılır? Güveç Kapama malzemeleri neler?

Ev yapımı tatlıların en lezzetlilerinden biri olan fındıklı un helvası, sizi ve sevdiklerinizi mutlu edecek. İşte basit ve lezzetli tarifimiz..

Fındıklı un helvası, hem pratik hem de damak çatlatan bir lezzet. Bu tarif ile mutfakta geçireceğiniz zamanı keyfe dönüştürün.

Fındıklı Un Helvası Tarifi

Malzemeler

100 gr tereyağı
Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
2 su bardağı un
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su (200 ml)
1 su bardağı süt (200 ml)
1 çay bardağı fındık

Fındıklı Un Helvası Tarifi

Fındıklı un helvası için öncelikle küçük bir tencereye su, süt ve toz şekeri alarak karıştıralım.
Şeker eriyinceye kadar karıştırarak şerbeti bir süre ısıtalım. Çok fazla ısıtıp kaynatmaya gerek yok şekerin erimesi yeterli olacaktır.
Diğer taraftan uygun bir tavaya veya küçük bir tencereye tereyağını alalım. Üzerine sıvı yağ ekleyerek tereyağını erimeye bırakalım.
Yağ eridikten sonra unu ilave edelim. Bir spatula veya tahta kaşık yardımıyla kavuralım. Bu arada unu kavururken ocağı çok yüksek ateşte açarak birden unu yakmamaya dikkat edelim.
Kavurduğumuz una fındık kırığını ilave ederek 2 dakika daha kavuralım.
Sürenin sonunda istediğimiz kıvama gelen unun üzerine hazırladığımız şerbeti yavaşça ilave edelim.
Kısık ateşte un şerbeti tamamen çekip kıvam alıncaya kadar hızlıca karıştıralım.
Şerbetini tamamen çeken un helvamız servise hazır.

Fındıklı un helvası, hem pratikliği hem de lezzetiyle sofralarınızın yıldızı olmaya aday. Bu tarifi deneyerek ev yapımı tatlıların en güzellerini keşfedin ve sevdiklerinizle paylaşın. Tatlı sohbetlerinize eşlik edecek bu lezzeti denemeyi unutmayın. Afiyet olsun!