Evde pişi yapmanın püf noktalarını öğrenmek ister misiniz? Hem lezzetli hem de pratik olan bu pişi tarifiyle, kahvaltılarınız şenlenecek.

Kahvaltı sofralarınız için yeni bir lezzet arayışında mısınız? Yağ çekmeyen, hafif ve nefis pişi tarifimizle tanışın. İşte adım adım yapılışı...

Pazar sabahlarının vazgeçilmezi pişileri evde yapmaya ne dersiniz? Çıtır çıtır ve ağızda dağılan bu pişi tarifiyle herkesi mutlu edin.

YAĞ ÇEKMEYEN PİŞİ TARİFİ

Malzemeler

2 su bardağı ılık su

1 paket kuru maya (veya yarım paket yaş maya)

1 tatlı kaşığı şeker

2 tatlı kaşığı tuz

3 tatlı kaşığı sirke

MasterChef yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Bu akşam (26 Kasım) MasterChef'te neler olacak? MasterChef yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Bu akşam (26 Kasım) MasterChef'te neler olacak?

5 su bardağı un (unun marka ve kalitesine göre miktar değişiklik gösterebilir, hafif ele yapışan bir hamur elde edilmelidir)

Yağ çekmeyen pişi nasıl yapılır?

Öncelikle 2 su bardağı ılık su, 1 tatlı kaşığı şeker, bir paket kuru maya derin bir kabın içine alınır ve iyice karıştırılır. Bir iki dakika karıştırıldıktan sonra karışım biraz köpürmüş olacaktır. Ardından un yavaş yavaş elenerek karışımın içine eklenir.

Sonrasında içerisine 2 tatlı kaşığı tuz eklenir. Daha sonrasında ise bu karışıma 3 tatlı kaşığı sirke eklenir. Daha sonra hamur yoğurulur ve 20 dakika mayalanmaya bırakılır.

20 dakika hamurun mayalanması için yeterlidir. Daha sonra mayalanan hamur tezgaha alınır ve biraz yoğurulur. Ardından hamur, büyük bir beze haline getirilir. Daha sonra oklava veya merdane yardımı ile açılır. Açılan hamur dilimlenir ve kısık ateşte kızartılır. En çok tercih edilen pişi tarifi bu olsa da 2. tarifi daha pratik ve kısa zamanlıdır.

Bu pratik ve lezzetli pişi tarifi ile pazar sabahlarınızı şenlendirin. Ailenizle birlikte çıtır çıtır ve yağ çekmeyen pişilerin tadını çıkarın. Herkesin bayılacağı bu tarifi deneyin ve kahvaltı sofralarınızı tatlandırın. Afiyet olsun!