Duayen Gazeteci Faruk Zabcı Londra’da Hayatını Kaybetti Duayen Gazeteci Faruk Zabcı Londra’da Hayatını Kaybetti

Hindistan'da Bir Mağarada 188 Yaşında Olduğu İddia Edilen Adam Bulundu

Hindistan'da bir mağarada bir deri bir kemik kalmış halde bulunan yaşlı adam, yaşının 188 olduğu iddiasıyla dünyada büyük yankı uyandırdı. Uzun saç ve sakallarıyla dikkat çeken adam, yetkililer tarafından hastaneye kaldırıldı. Adamın kimlik tespiti yapıldıktan sonra, onu tanıyanlar yaşının tam 188 olduğunu öne sürdü.

Sosyal Medyada Viral Oldu

Mağarada bulunan adamın görüntüleri kısa sürede sosyal medyada yayıldı. Birçok kişi, yaşının doğruluğunu sorgularken, adamın mağaradan çıkarılışı ve perişan hali izleyenlerin dikkatini çekti. Görevliler, açlık ve bakımsızlık nedeniyle son derece zayıf düşen adamı hastaneye sevk ederken, olay büyük merak uyandırdı.

Dünyanın En Yaşlı Adamı Olabilir mi?

Dünyanın en yaşlı insanı olarak bilinen kişi, resmi kayıtlara göre şu an 112 yaşındaki İngiliz John Tinniswood. En yaşlı insan unvanı ise, Japonya’da yaşayan 116 yaşındaki Tomiko Itooka’ya ait. Ancak Hindistan’da bulunan adamın gerçekten 188 yaşında olup olmadığına dair henüz kesin bir bilgi yok.

Tarihte Benzer İddialar

Daha önce de tarihte dünyanın en yaşlı insanı olduğuna dair iddialar ortaya atılmıştı. Fransız Jeanne Calment, kimliği doğrulanmış en yaşlı kişi olarak 122 yıl 164 gün yaşamıştı. Ayrıca Türkiye’de Zaro Ağa'nın 157 yaşında öldüğü iddia edilmiş, ancak yapılan araştırmalar ölüm yaşının 100'lü yılların başında olduğunu göstermişti.

Bu olayın ardından, Hindistan'daki yaşlı adamın yaşının gerçek olup olmadığı konusu, yetkililer ve bilim insanları tarafından araştırılmaya devam ediyor.