Çankırı’da tuz ile ilgili araştırmalar yapan Doç. Dr. Hüdayi Ercoşkun, hipertansiyon hastalarının gönül rahatlığı ile tüketebilmesi amacıyla sodyum miktarı yüzde 50 azaltılmış ve faydalı klorürler eklenmiş özel bir tuz geliştirdi....
Hipertansiyon Hastaları İçin Devrim Niteliğinde Tuz! Sodyumu Azaltıldı
Çankırı Karatekin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüdayi Ercoşkun, hipertansiyon hastalarının güvenle kullanabileceği sodyumu %50 azaltılmış ve faydalı minerallerle zenginleştirilmiş özel bir tuz geliştirdi. Hipertansiyon hastası olan Ercoşkun, bu yenilikçi tuzun tansiyonu dengelediğini ve sağlık açısından önemli faydalar sunduğunu belirtti.
Bunlar da ilginizi çekebilir