Yayla Haber

Hitit Üniversitesi'nde 'Çekirdekten Fincana Kahvenin Hikayesi' konferansı

Abone Ol

Hitit Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Kulübü Başkanı Ahmet Serhat Afşar'ın Moderatörlüğünü üstlendiği konferans saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Afşar, sunum öncesinde Beslenme ve Diyetetik Kulübünün kuruluşunun üzerinden 1 yıl geçtiğini ve bugünkü etkinlikle beraber geçen bir senenin ardından 50 etkinlik gerçekleştirdiklerini ifade etti.Bununla birlikte Hitit Üniversitesi’nde bulunan kulüp arasında da 2021-2022 yılında kulüp olarak en Aktif 1. Kulüp olduklarını söyledi.

Programda, Gıda Mühendisi Adil Nezih Kayışoğlu tarafından ‘’Çekirdekten Fincana Kahvenin Hikâyesi’’ Konferansının sunumu yapıldı. Adil Nezih Kayışoğlu Kahvenin Tarihçesi ve nasıl yetiştiğini tarladan fincana kadar üretim aşamalarını 10 adımda örneklerle birlikte açıkladı. Bununla birlikte kahvenin bileşenlerinden bahsederken, besin değerini üzerine konuştu. Türk Kahvesi’nin yanı sıra günlük karşılaşmış olduğumuz ve tükettiğimiz kahvelerinde besin değerlerinden bahsederken düşük kalorili olduğunu ve diyet listelerinde yer verileceğini ifade etti. Kahvenin sağlık üzerine yararlarını ve zararlarını anlatırken son kısımda da kahve ile yapılmış olan bilimsel çalışmalardan kesitlerle sunumu bitirdi. Kayışoğlu, son olarak Finlandiya, Norveç Gibi Ülkelerde Kişi Başı Yıllık 12 Kg kahve tüketirken Türkiye’de 1.1 Kg olduğunu söyledi.

Konferans Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Osman Çubuk’un Adil Nezih Kayışoğlu’na Hediye taktimi ile sonlandı. Beslenme ve Diyetetik Kulübü tarafından katılımcılara Adil Kayışoğlu Firmasının ürün sponsorluğu ile kahve ve çikolata ikramı ile son buldu.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }