Kahvaltıda ve akşam yemeğinde tüketebileceğiniz lezzetli bir ekmek arıyorsanız, bazlama tarifi tam size göre. Puf puf kabaran bazlamanın püf noktalarını kaçırmayın.
 

Türk mutfağının vazgeçilmezi: Sofralarınız için en iyi Zeytinyağlı Biber Dolması tarifi Türk mutfağının vazgeçilmezi: Sofralarınız için en iyi Zeytinyağlı Biber Dolması tarifi

Puf Puf Kabaran Bazlama Tarifi İçin Malzemeler

1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı kuru maya
4 su bardağı un (un ayarı bardağa ve unun kalitesine göre değişir kontrollü koyunuz)

Puf Puf Kabaran Bazlama Tarifi Nasıl Yapılır?

Yoğurma kabınızın içine ılık sütü, Ilık suyu, şekeri ve mayayı köyünüz güzelce karıştırınız unu tuzunu ilave ediniz ele yapışan bir hamur olacak.
Sonra tezgahın üzerine alıp, 5 dakika pürüzsüz hale gelene kadar yoğurunuz. Tekrar yoğurma kabınızın içine köyünüz üzerini streç kapatınız ve yarım saat mayalandırınız.
8 eşit parçaya bölünüz ve söndürmeden içe doğru kapatarak beze yapınız üstüne ün serpiniz. Tekrar 20 dakika daha dinlendiriniz.
Kabaran bezeleri merdane yardımıyla fazla bastırmadan acınız. Tekrar 20 dakika daha üzerlerini kapatınız bekleyiniz.
Daha sonra yüksek ateşte 4-5 defa fazla bekletmeden çeviriniz ve güzelce arkalı önlü pişiriniz. Afiyet olsun.
Not:Pişirirken kabarmasını için renk değiştirmeden 4 -5 defa sık sık çeviriniz.