Amatör olarak tavuk ve kaz yetiştiren vatandaşlar, gece saatlerinde hayvanların bahçeye girmesi ve tüm tavuk ve kazları boğarak öldürmesi sonucu şok yaşadı.
Vatandaşlar, sabah saatlerinde hobi bahçesine geldiklerinde korkunç manzara ile karşılaştı.

100 TAVUK VE 20 KAZ TELEF OLDU
Olay, Çorum Merkez Eskiekin Köyü yakınlarında bulunan Esengönül Hobi Bahçelerinde yaşandı.
42 parselin bulunduğu bölgede Zülkifar Tutuş ve Bekir Yüce isimli vatandaşın hobi bahçesine giren tilki veya köpekler, kümeste bulunan tüm tavuk ve kazları boğarak telef etti.
Zülfikar Tutuş’a ait yaklaşık 100 adet süs tavuğu ile Bekir Yüce’ye ait 20 adet kaz, hayvanlar tarafından öldürüldü.
Bahçeye tel örgünün altından girdiği belirlenen tilki veya köpek, tavuk ve kazların kimisini kümeste, kimisini bahçede telef etti. 
Olayla ilgili bilgi veren Bekir Yüce, “komşum Zülfikar Tutuş, bahçede süs tavuğu besliyordu. Çok değerli tavuklardı. Tilki mi, yoksa köpekler mi bilemiyoruz ama tüm tavuklar telef edilmiş. Geriye sadece 1 tane tavuk ve 4 adet civciv kalmış. Benim de 20 tane kazım vardı. Kazlardan sadece 1 tanesi yaralı kurtulmuş, diğerleri maalesef telef olmuş” dedi.

Arzum Meryem Akdoğan, "Yeniden CHP Çorum İl Gençlik Kolları Başkanı Oldu" Arzum Meryem Akdoğan, "Yeniden CHP Çorum İl Gençlik Kolları Başkanı Oldu"

GERİYE 4 CİVCİV KALDI
Tavukların hayvanların tarafından katledilmesinin ardından geriye sadece 1 tavuk ve 4 civciv kaldı.
Kümesteki tavuk ve horozların ölüsü arasında gezinen civcivler, şaşkınlık ve panik içerisinde.
Kümese giren hayvanının, civcivlere üzeri kapalı olduğu için ulaşamadığı öğrenilirken, bu arada birçok civciv de saldırıdan kurtulamadı.

YEDAŞ, KAPILARI AÇIK TUTMAYA ZORLUYOR
Vatandaşlar, “YEDAŞ ekipleri belirli dönemlerde fatura kestikleri için kooperatifi ait hobi bahçelerinin kapısının açık bulundurulmasını istiyor. Bu durum bizim için sakıncalı. Gerekli güvenlik tedbirlerini almak zorundayız. Fatura kesecekleri zaman bilgi verirlerse kapıları açar yardımcı oluruz. Fatura dönemi hariç kapıları kapalı tutmak istiyoruz. Zaten hak sahiplerinde kumanda mevcut. Kapılar kumandalı” diye konuştu.