Yemek

Hünkâr Beğendi Tarifi: Osmanlı Saray Mutfağından Sofralarınıza!

Hünkâr Beğendi, Osmanlı İmparatorluğu'nun zengin mutfağından günümüze kadar ulaşan, adeta bir sanat eseri niteliğinde bir yemektir. Kuzu etinin, kömürde közlenmiş patlıcan ve beşamel sos ile buluştuğu bu eşsiz tarif, sofralarınıza aristokrat bir hava katacak. İşte adım adım Hünkâr Beğendi yapımı!

Abone Ol

Osmanlı saray mutfağının vazgeçilmezlerinden Hünkâr Beğendi, lezzetli ve gösterişli yapısıyla bilinir. Köz patlıcanın kremsi dokusu ve nefis et sote ile birleştiğinde ortaya çıkan bu enfes yemeği evinizde yapmaya ne dersiniz?...

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }