Bazı sosyal medya platformlarından Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) adı kullanılarak “Meclis kararıyla vatandaşlara son 3 senelik kart aidatlarının iade edileceği” iddiasıyla yapılan paylaşımlar, dolandırıcılık amaçlı olduğu duyuruldu.

Zuhal Topal'la Yemekteyiz'de 150 bin TL'lik büyük ödülü kim kazandı? Zuhal Topal'la Yemekteyiz'de 150 bin TL'lik büyük ödülü kim kazandı?

İletişim Başkanlığı, CİMER adı kullanılarak yapılan dolandırıcılık girişimleri hakkında bilgilendirmede bulundu.

Başkanlıktan yapılan açıklamada, "Bazı sosyal medya platformlarından Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) adı kullanılarak “Meclis kararıyla vatandaşlara son 3 senelik kart aidatlarının iade edileceği” iddiasıyla yapılan paylaşımlar, dolandırıcılık amaçlı" olduğu belirtilerek, "Kart aidat ve işlem ücreti iadesi" verileceği vaadiyle yapılan paylaşımlardaki link aracılığıyla kullanıcıların e-Devlet bilgilerinin ele geçirilmesi amaçlanmaktadır. Kamu kurum ve kuruluşlarının ad ve logoları kullanılarak yürütülmeye çalışılan dolandırıcılık faaliyetlerine dikkat ediniz" uyarısında bulunuldu.

İletişim Başkanlığı, CİMER adı kullanılarak yapılan dolandırıcılık girişimlerine karşı vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı. Sosyal medyada yayılan sahte paylaşımlara itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı. Başkanlık, kart aidatı ve işlem ücreti iadesi gibi vaatlerle yapılan paylaşımların dolandırıcılık amaçlı olduğunun altını çizerek, vatandaşların kişisel bilgilerini korumaları için dikkatli olmaları gerektiğini belirtti. Kamu kurum ve kuruluşlarının ad ve logolarını kullanarak yürütülen bu tür dolandırıcılık faaliyetlerine karşı uyanık olunması gerektiği ifade edildi.

Kaynak: igf