BUSİAD'dan Keles'e nezaket ziyareti BUSİAD'dan Keles'e nezaket ziyareti

Türker İnanoğlu'nun efsanevi sinema mirası, oğlu İlker İnanoğlu tarafından yaşatılmaya devam ediyor. 22 Ağustos 1965 doğumlu İlker İnanoğlu, babasının vefatından sonra sinema dünyasında önemli bir figür olmaya devam ediyor. İlker İnanoğlu’nun hayatı ve kariyeri hakkında merak edilenler bu yazıda.

İlker İnanoğlu Kimdir? Yaşı ve Kariyeri
İlker İnanoğlu, 22 Ağustos 1965 tarihinde İstanbul’da doğdu. Sinemanın duayeni Türker İnanoğlu ve ünlü oyuncu Filiz Akın’ın oğludur. Küçük yaşlarda sinemaya adım atan İlker İnanoğlu, Yumurcak karakteriyle tanınarak büyük ilgi gördü.

İlker İnanoğlu'nun Eğitim ve Kişisel Hayatı
İlker İnanoğlu’nun ebeveynleri 9 yaşında ayrıldılar. Babası Türker İnanoğlu, terör olaylarının yaşandığı dönemde İlker’i İsviçre’nin Cenevre şehrindeki Léman Koleji’ne kaydettirdi. Lise eğitimini burada tamamladıktan sonra, 1986 yılında Türkiye’ye döndü ve babasıyla birlikte çalışmaya başladı.

İlker İnanoğlu’nun ilk evliliği, 1986 yılında Biricik Suden ile oldu ancak bu evlilik 1988 yılında sona erdi. Daha sonra Amerika Birleşik Devletleri’nde master yapmak için Los Angeles’a gitti ve Amerikalı Chloe ile evlenerek bir oğlu oldu. Oğullarının adı Berke’dir.

Kariyeri ve Evlilikleri
İlker İnanoğlu, ABD’deki eğitiminin ardından çeşitli televizyon dizilerinde rol aldı ve yapımcılık yaptı. 2006 yılında ünlü şarkıcı Yeşim Salkım ile evlendi ancak bu evlilik de uzun sürmedi ve 2007 yılında boşandılar.

Günümüz ve Gelecek Planları
Bugünlerde, babasının 1960 yılında kurduğu Erler Film’in başında olan İlker İnanoğlu, Türk sinemasına katkıda bulunmaya devam ediyor. Sinema ve televizyon sektöründe babasının mirasını yaşatmayı hedefliyor ve sektördeki önemli projelerle adından söz ettiriyor.