Tatlı krizlerine karşı birebir olan irmik helvası, Türk mutfağının en sevilen tatlılarından biridir. Hem kolay yapımı hem de lezzeti ile dikkat çeken bu tatlı, özellikle çam fıstığı ile daha da zenginleşir. İşte adım adım irmik helvası yapımı ve püf noktaları.

İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler

İrmik Helvası İçin:

Servisi için:

  • 2 tatlı kaşığı tarçın (arzuya göre)

İrmik Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?

1.     İrmik helvası için 3 yemek kaşığı tereyağını tavada eritin.

2.     Yarım su bardağı çam fıstığını içine atarak kavurmaya başlayın.

3.     Fıstıklar kavrulduktan sonra 1,5 su bardağı irmiği tencereye aktarın.

4.     Sürekli karıştırıp, kısık ateşte 20 dakika kadar kavurun.

5.     Tatlının şerbeti için; 1,5 su bardağı su, 1,5 su bardağı şeker ve 1,5 su bardağı sütü küçük bir sos tenceresine alın. Karıştırdıktan sonra kısık ateşte kaynamaya bırakın.

6.     İrmik iyice kavrulduktan sonra sıcak şerbet karışımını, tavaya azar azar aktarın.

7.     Sıcak şerbetin etkisiyle fokur fokur kaynamaya başlayan irmik sürekli olarak karıştırmaya devam edin.

8.     Helvayı kısık ateşte 8-10 dakika kadar pişirmeye devam edin. Dinlenmesi için üzerine bir kapak kapatın.

9.     İrmik helvası hazır! Demlenen irmik helvasını servis kaselerine alıp, ters çevirip çıkardıktan sonra arzuya göre tarçın ilavesiyle birlikte dondurma ile servis edin. Yorumlarınızı bizlerle paylaşın!

İrmik helvası tarifi ile evinizde bu geleneksel tatlının lezzetini kolayca deneyimleyebilirsiniz. Çam fıstığı ve süt ile zenginleştirilen bu tatlı, tatlı krizlerine birebir çözüm sunar. Hem yapımı kolay hem de lezzeti muhteşem olan irmik helvası, sofralarınıza şıklık ve tat katar. Tarifimizi deneyerek, bu nefis tatlıyı sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Afiyet olsun!

Kaynak: yemek.com