Tatlı dediğimizde akla gelen lezzetler arasında şerbetli tatlılar özel bir yere sahiptir. Özellikle de irmik tatlısı, kendine özgü dokusu ve tatlı bir mabedin içinde yüzdüğü şerbetiyle damaklarda unutulmaz bir tat bırakır. Hem yapımı kolay hem de malzemeleri evde bulunabilen bu tatlı, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. İşte, evinizin mutfağında keyifli bir tatlı serüvenine çıkarmaya hazır olun. Şimdi, irmik tatlısı tarifiyle mutfakta harika bir yolculuğa çıkalım.

İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Şerbeti için malzemeler;

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu

Kek Harcı İçin malzemeler;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı yoğurt (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı irmik
  • Elenmiş 1 su bardağı un
  • Elenmiş 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

1.      Öncelikle şerbeti için uygun bir tencereye şeker ve suyu alarak karıştıralım.

2.      Ardından şerbetimizi orta ateşte kaynamaya bırakalım.

3.      Kaynamaya başladıktan 20 dakika sonra limon suyunu ekleyelim ve 5 dakika daha kaynatarak ocaktan alalım, soğumaya bırakalım.

4.      Keki için uygun bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak beyazlaşıp köpük köpük oluncaya kadar çırpalım.

5.      Üzerine sıvı yağ ve yoğurt ekleyerek çırpmaya devam edelim.

6.      İrmik, elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave ederek son kez çırpalım.

7.      Kek harcımızı tereyağı ile yağladığımız 27cm’lik kare borcama boşaltalım ve önceden ısıttığımız 170°C fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakalım.

8.      Kekimiz piştikten sonra fırından alarak ılımaya bırakalım.

9.      Ilıyan kekimizin üzerine şerbetimizin yarısını gezdirelim.

10.  Daha sonra kekimizi dilimleyelim ve kalan yarısını da dökelim.

11.  Son olarak irmik tatlımızı dilediğimiz şekilde süsleyelim ve servis edelim. 

İrmik tatlısı tarifi, lezzeti ve pratikliğiyle herkesin favorisi olmaya aday bir tatlıdır. Evde yapılan ve sevdiklerinizle paylaşmanın mutluluğunu yaşayacağınız bu tarif, özel günlerde ya da sıradan bir günün tatlandırıcısı olarak her zaman tercih edilecek bir lezzettir. Şerbetin kıvamıyla irmik tatlısının buluşması, damaklarda unutulmaz bir lezzet şöleni sunar. Siz de bu tarifi deneyerek evinizde misafirlerinizi ağırlayabilir, sevdiklerinizi tatlı bir sürprizle mutlu edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Kaynak: yemek.com