Coğrafi işaretle tescillenen organik Çorum'un İskilip Çileği bu yıl 750 dönüm arazide 2 bin ton üretildi.
Pazar sorunu yaşamayan İskilip Çileği, ürünün Ankara, İstanbul, İzmir gibi metropollerde organik pazarlarda satılıyor. İskilip Ziraat Odası'na ait meyve kurutma tesisi de ürünleri kurutulmuş meyve olarak değerlendiriyor.
İskilip Ziraat Odası Başkanı Adem Efe, bölgede gece ve gündüz arasındaki sıcaklık farkının fazla olması ve toprakta bulunan potasyumun zenginliği nedeniyle İskilip Çileği'nin aromasının farklı olduğunu belirtirken, organik İskilip Çileği yerel halkın ihtiyacını karşılamak için iskilip Kaymakamlık binasının karşısında tahsis edilen alanda ve çilek bahçelerinin olduğu yol kenarlarında 80 ile 100 arasında fiyatla satılıyor.