2024-2025 eğitim öğretim yılı için İŞKUR'un TYP personel alımlarıyla ilgili başvuru süreçleri hakkında bilgi almak isteyenler için önemli güncellemeler var. Başvuru tarihleri henüz açıklanmasa da, sürecin yakında başlaması bekleniyor. Başvuruların nasıl yapılacağı ve gerekli şartlar hakkında detaylar için yazımızı okumaya devam edin.

İŞKUR TYP Personel Alımı! Başvurular Ne Zaman Başlayacak?

2024-2025 eğitim-öğretim yılı için İŞKUR'un Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında yapılacak personel alımları merakla bekleniyor. MEB tarafından yürütülen bu programda, okullarda temizlik personeli ve güvenlik görevlisi alımları yapılacak. Peki, İŞKUR TYP başvuruları ne zaman başlayacak? İşte başvuru tarihleri ve süreci hakkında detaylar...

2024-2025 İŞKUR TYP Başvuru Tarihleri

2024-2025 eğitim öğretim yılı için İŞKUR TYP başvuru tarihleri henüz resmi olarak açıklanmadı. Ancak, başvuru sürecinin yeni eğitim dönemi başlamadan önce tamamlanması bekleniyor. İŞKUR ve ilgili kamu kurumlarından gelecek açıklamalarla başvuru tarihleri güncel olarak duyurulacaktır. Başvurular genellikle eğitim döneminin başlangıcında yapılmaktadır.

İŞKUR TYP Personel Alımı Başvuruları Nasıl Yapılır?

İŞKUR TYP başvuruları, e-şube adresi üzerinden veya en yakın İŞKUR şubesinden yapılabilir. Başvurular açıldığında, İŞKUR’un resmi web sitesinde başvuru ekranı aktif hale gelecektir. Başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlar, gerekli şartları sağladıkları takdirde online başvuru işlemlerini kolaylıkla tamamlayabilirler.

İŞKUR TYP Personel Alımı Başvuru Şartları

İŞKUR TYP başvurusu için adayların yerine getirmesi gereken şartlar şunlardır:

Divapan AŞ, Intermob 2024 fuarında yenilikçi ürünlerini tanıttı Divapan AŞ, Intermob 2024 fuarında yenilikçi ürünlerini tanıttı

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak,
18 yaşını doldurmuş olmak,
Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) herhangi bir şekilde bildirilmemiş olmak (açıköğretim öğrencileri hariç),
Emekli veya malul aylığı almamak,
Öğrenci olmamak (açıköğretim hariç).

TYP Uygulama Süresi Ne Kadar?

TYP programları genellikle en fazla 6 ay sürmektedir. Bu süre zarfında katılımcılar, çalıştıkları okullarda temizlik veya güvenlik görevlerinde bulunurlar. Programın sonunda başarılı katılımcılar, farklı iş imkanlarına yönlendirilebilmektedir.

TYP İlanları Yayınlandı mı?

Henüz 2024-2025 eğitim öğretim yılı için TYP ilanları yayınlanmamıştır. MEB bünyesinde çalışacak temizlik personeli ve güvenlik görevlisi alımlarıyla ilgili ilanlar yayınlandığında, başvuru koşulları ve detaylar güncel olarak paylaşılacaktır. Başvuruları kaçırmamak için İŞKUR’un resmi web sitesini düzenli olarak takip etmenizde fayda var.